Всички знаем, че последните години Движението за права и свободи се превърна в тотална мафиотско-бизнес корпорация, която в обществено-политически живот се свърза само със далавери, задкулисие, некомпетентност, арогантност, измами. Несъмнено доверието в движението е изчерпано поне от трезвомислещите, кадърните, отговорните и продължение на години потиснати хора и остава с един тесен кръг от електорат, който все още гледа на партията само, като трамплин за извършване на поредната схема и далавера за лично облагодетелстване. Въпреки очернения, образ който сама си изгради и продължава да провежда същата порочна политика, без предприемането на промени говори за две неща: или партията е безочливо арогантна и нахална и се подиграва със своя все по-ронящ се електорат, или качеството от „кадри“ е ударило дъното и е истинско чудо да се изкара по-малко опорочена личност, която да вдъхне доверие. Ако приемем първото това не е присъщо на един трезво мислещ политик, като техния почетен председател, който въпреки своя демоничен образ е един обигран играч, който предвижда няколко хода напред. Ако приемем второто, то наистина показва изключително грешната посока, в която се е развивала партията във времето. Общото и при двата случая, е че това води до неизбежен разпад на партията, но при единия това е умишлено, а при другия естествено.

 Въпреки тези сътресения в ДПС, които са закономерност не се направиха и минимални стъпки, поне малко да позакърпят потъващия кораб? Точно напротив този техен почетен председател умишлено ли наводнява кораба и защо? Защо се избра една личност, която среща изключителна трудност с боравенето на българската лексика и този същия се постави за председател, за да унижи турското етническо малцинство? Защо въпреки всеизвестния със своята скандалност и посочван, като лицето владеещо заедно със своето семейство един куп фирми, предприятия, медии отново продължава да е издигано за водещо в избирателните списъци? Защо се включват в листите им, т.нар. националисти предишни врагове на движението, които неведнъж са се изказвали обидно към малцинствата? Всяко следващо действие, вместо да е опит за закърпване е стъпка към ускорено отвращение към ДПС. И за това не е необходимо да бъдеш, някой прецизен аналитик, а всеки един човек следящ отстрани събитията би преценил от видимо порочната политика и лицата, които представят на първа линия. Защо целта е умишлено отблъскване на хората от ДПС? Че разпад ще има е ясно, и че е нищожен шанса тази партия в близко бъдеще да присъства на политическата сцена е неоспорим факт, но всичко към това се случва по ненормален начин.

    Политическия живот в България, изпълнен със своята развратност, дефектност, поквареност, ме е научил лично мен да не вярвам на думи, а на действия, да сладкодумието на г-н Местан е запленяващо, заявените политики възхищаващи и това, че обиколя от село на град и е сред народа е добро начало, но това е нормално говорене за един политик, който желае да обедини масите около своя новосъздаден проект. За разлика от многото хора, които веднага заявиха че председателя на ДОСТ е месията и са в пълен екстаз от заявените първоначални политики, аз предпочитам да видя реалните действия, които ще извърши партията да се надяваме след, като успешно се представи на предстоящите извънредни парламентарни избори.

    В този аспект ДОСТ, заслужава първоначален шанс и доверието за да влезе в парламента и по възможност да участва в управлението, и да видим до колко партията е искрена и предлага реална алтернатива на изтерзания електорат, който от години бленува за партия, защитник на идентичността му.


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код