Април 1988 година ловя риба на реката.

Бях се уволнил от 5 годишна служба и почти всеки ден бях на реката.

Всеки път идваше и Ахмед Лудия синът на Мемед Ага.

Ахмед си седеше и гледаше как ловя рибата.

Никога не говореше, нито думичка.

Гледаше водата но мислях че вижда друго.

Преди казармата е бил отличник. Уволняват го като луд. Беше 1974 набор.

Един ден при мен дойде един учител Българин и почна да ми се кара, било забранено риболовът, Емил говорил в училище на Турски, Емил не слушал.

Така мина повече от час. По едно време погледнах Учителя и му казах да се маха. Ама той продължи. Аз му викам бре човече за риболова си имам билет. За Емил какво ми пука да ходи и да се оплаче на родителите му. Учителят ми каза че става въпрос за Брат ми, тогава научих че Емил е бил брат ми XXXXX. Поогледах се и като видях че освен Ахмед лудия няма друг в полезрението ми Хванах учителя и го изхвърлих в реката. Казах му ако се оплаче на милицията или продължи да се занимава с брат ми аз ще отида в Белене но той в небитието. Останахме с Ахмед лудия и той проговори. 

Един ден командирът ги извикал с адаша му и казал.

Днес Турция навлезе в Кипър и ще видите вашите ибрикчии какъв кур ще ядат там. Гърците ще ги избият. Вечерта и следващите дни Ахмед слушал транзисторчето си. Слушал новините и споделял с Адаша си Ахмед от добруджата. Една вечер Командирът го вика сам и казва какво знае за Кипър, той нищо командире. Почват да го бият по главата и така припадане/Свестяване . Къде е транзисторчето Бой. Така полудява и го изхварлят на една жп гара. Демек е избягал и някой го бил до полудяване. Каза ми че Адашът му го е предал, че слуша радио Анкара. Каза ми че рибите които хващам са като него, затова е гледал как ги ловя. 1990 година Ахмед се изгуби, казаха че e в лудницата но никога не се върна.

Сега след 27 години си мисля. Дали адашът му не е бил САВА,СЕРГЕЙ или доган или дали не го премахнаха като свидетел.

Това беше комунизмът. 

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код