Аз като млад гражданин живеещ  в демократична страна с право на глас и обществено мнение, искам да направя един малък анализ на политическата ситуация в нашата страна за последните 25 години, по точно анализ относно партията която си мислехме че дълги години защитава интересите на малцинствата в България.

Няма да назовавам тази политическа организация, всички сте наясно с това ДВИЖЕНИЕ. И сега ако отидем при създателят на тази организация и му зададем въпроса: Какво направих те вие за тези 25 години, за хората които всъщност ви дадоха тази власт? Отговорът му ще бъде този които най често използваха за последните години а той е следният: Ние ви върнахме имената. А всъщност има нещо вярно в това, но мили хора не се ли замисляте че това е било демократична необходимост за развитието на по либерална България след падането на комунизма.Всички знаем принципите на либерализмът: свободата и равенството са основните човешки ценности на това движение.

Със или без ДПС, този процес щеше да се осъществи.Но всъщност страхът които в последствие внесоха у хората беше ключовият фактор за успеха на ДПС. Дълги години тази партия вместо да гради и да мисли за следващото поколение те внасяха страх и потискаха своя избирател . Всички сме наясно че 90% от гласоподавателите на Движението са българи изповядващи ислямът. Заради тези действия днес сме свидетели на страх в младите хора. ДПС не постигна, те да се гордеят че са мюсюлмани а точно обратното, направиха така че днес сами да си сменят имената защото потисническото мислене което им внесоха ги накара да се срамуват да си казват истинските имена в университети, на работа и тн.  Тука идва момента в които искам да наблегна повече на заглавието на моят анализ защото критиката ми към Движението трудно ще се изчерпи.

От заглавието на моя анализ, мисля че се досещате на къде отиват мислите ми и си задаваме въпроса: Само ДПС ли има вина за тази ситуация?

Разбира се че не, хубавото на демокрацията е, че ако нещата не се получат както си очаквал - можеш да се сърдиш само на себе си. Защото ДПС беше вашият избор, защото всички тънехте в страх 25 и никой не посмя да се изправи срещу тази ЛЪЖА.

За наша радост на 10 Април, се роди ДОСТ, създаде се разрушителя на тази империя наречена ДПС. До сега нямаше друга алтернатива, вече имаме избор, в лицето на Дост имаме друга перспектива и посока на бъдещето за нас и нашите семейства. За жалост българското общество страда от дървената философия която цари в страната ни. Тази философия пречи на хората да направят реален поглед и анализ на случващото се в България. Веднага ви давам пояснение за това което представлява тази философия, появи се ПП ДОСТ без дори да има никакво влияние все още на политическата сцена в нашата страна, хората я възприеха като Турска партия, без да имат никаква представа как стоят реално нещата, това е същото когато отива младеж на интервю за работа, закъснява 30 мин, при влизането в офиса, си разлива кафето върху папката, шефът веднага си помисля че, е не сериозен защото закъснява и не похватен. А всъщност не се замисля че е закъснял защото може би е  спасил човешки живот в катастрофа по път за работа и си е разлял кафето защото просто се е изгорял. Така работи българското общество, има стереотипи по които прави не реални преценки в дадени ситуации. Но аз мисля че ДОСТ ще надделее над тези стереотипи и ще спечели доверието на българският гражданин.

По принцип тука е място за задаване на въпроси към председателите на ПП ДОСТ, аз нямам въпроси към тях, по добре казано знам им  отговорите. По скоро имам молба към тях ДОВЪРШЕТЕ ТОВА КОЕТО ЗАПОЧНАХТЕ, защото ние вярваме в Вас.

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код