Здравейте,

Радвам се, че мога да изразя своето мнение във вашият чудесен и интересен сайт Dost.bg

Религия и Политика

Религията няма място в политиката през 21 век. Религията от край време се използва за манипулирането на огромна маса от хора. Знаем за Кръстоносносните походи и новата заплаха на века - Ислямска държава.

DOST - Джамия и Църква

В България доста често се намесва политиката с религията. Пример за това са запалените килими на джамия в София. Тогаво това се използва за масова агитация от страна на ДПС, че вижте ако не гласувате за нас ще ни запалят джамиите. Също така се използва от АТАКА - гласувайте за нас, за да прогоним чуждите етноси.

Съвсем скоро попаднах на новина как Лютви Местан инспектира строеж на джамия. А защо не инспектира строеж на църква? Все пак всички религии са еднакво значими. Изобщо това трябва ли да бъде новина? Появата на политици в религиозни храмове, като политици, а не като граждани винаги ще се посреща лошо. Чрез тази новина, че  Лютви Местан като председател на партия инспектира джамия, аз разбирам че ДОСТ иска да се асоцира с Ислямската Религия, което не е лошо, но губи избирателите на другите религии. Г-н Местан бъдете равноотдалечен от всички религии или по-добре не месете Религията и Политиката.

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код