В Международния ден на човешките права и свободи – 10 декември, ДОСТ проведе Общинска конференция в град Кърджали. Събранието започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите в село Хитрино, област Шумен.

Конференцията откри г-н Мехмед Ходжа – зам.-председател на ДОСТ и член на ИС на партията. „Дългото очакване си заслужаваше - най-после и в община Кърджали се създаде истинска алтернатива. Ще работим за модерния патриотизъм на всички граждани и ще служим единствено на избирателя, а не на частни и чужди интереси“, заяви г-н Ходжа. Той заяви, че партия ДОСТ е успяла да стъпи високо на политическата сцена с девиза „Сторете път, ние идваме“.

Гости на Конференцията бяха председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан, зам.-председателите г-н Шабанали Ахмед и проф. Мариана Георгиева, г-н Бахри Юмер – кмет на община Джебел и член на ИС на ДОСТ, г-н Ахмед Юсеин – областен координатор, както и всички председатели на местни структури от общината.

Зам.-председателят на ДОСТ проф. Мариана Георгиева се обърна към залата с думите :“Това събрание и препълнената зала показват каква отговорност стои пред нас в тази сложна политическа обстановка. Ние сме партия на отговорността и по време на президентската кампания поставихме интересите на България преди тези на партията. Ние искаме да живеем в евро-атлантическа и демократична България“. Проф. Георгиева призова „да гледаме напред и в една посока в името на принципите и целите на партията“.

 Слово пред присъстващите произнесе и г-н Шабанали Ахмед – зам.-председател на ДОСТ. Той посочи, че „от тук нататък покривът, под който ще се събере избирателят и народът, е ДОСТ“.

Председателят на ДОСТ г-н Местан представи мисията на ДОСТ да осигури на гражданите от община Кърджали, от областта и от цялата страна една реална алтернатива на политически сили, които уж са за права и свободи, но отдавна са превърнали тези две свещени думи в параван, зад който крият корупционната и олигархичната си същност. За разлика от тях, ДОСТ се учредява, за да работи неотклонно за интересите на избирателите и в тези трудни времена, когато забелязваме, от една страна, настъпление на крайните националисти, а от друга страна - уж либерални партии се отричат от либералните принципи, ДОСТ ще отстоява смело идеята за свободата, отговорността и толерантността. В словото си г-н Местан подчерта още, че в геополитически план наблюдаваме опасна стратегия на външни и вътрешни ретроградни сили за изваждането на България от ЕС и НАТО. ДОСТ обаче е и ще остане на твърди евро-атлантически позиции, защото представлява интересите на избиратели, които виждат в евроатлантизма най-сигурната макрорамка за истинска демокрация и човешки права. Г-н Местан изрази увереност, че ДОСТ ще успее въпреки репресиите от страна на ДПС, и определи „доганизма“ в българската политика като своеобразен неототалитаризъм.

Общинската конференция избра и ръководство – председател ще е г-н Рашид Рашид, а съставът на Общинския съвет ще се състои от 87 членове.Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код