Партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност проведе Учредителна общинска конференция в китното планинско градче Елена, област Велико Търново. Гости на събранието бяха председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан, зам.-председателят проф. Мариана Георгиева и г-н Ахмед Юсеин – областен координатор.

В словото си Председателят на ДОСТ благодари на присъстващите, че са тръгнали по пътя на новата партия. „На всички нас ни трябваше много време, за да разберем, че правата и свободите ни са използвани от ДПС за облагодетелстване на олигархията, с която са свързани. Това беше и причината да се откажем от нея, т.к. не се грижи за избирателите си“, заяви г-н Местан. Най-важното, за което ще работи ДОСТ, е България да се развива като истинска демократична страна - член на НАТО, подчерта още лидерът на ДОСТ. По-нататък в словото си той обяви, че е много важен диалогът с РТурция. „ Дойдох днес тук да ви погледна в очите и да поема един политически ангажимент – ДОСТ няма да обслужва олигархията, ние ще работим за вашето и на вашите братя и сестри благо. Вече сме започнали диалог за отпадане на забраната за внос на необработено червено месо от България към Турция. Само това да направим, вече ще имаме принос за софрата на всяко едно семейство. В ДОСТ имаме още много инвестиционни идеи, които да подпомогнат бита на вашите семейства “, заяви г-н Местан пред присъстващите, които не спираха да го аплодират.

 Г-н Местан пое ангажимент два пъти в годината да идва и да се отчита пред избирателите си. Впечатление направи големият брой жени в залата, на които Председателят на ДОСТ предложи да си направят женска организация на партията в градчето. Накрая г-н Местан даде кураж на хората да не се притесняват от никого, в това число и от ДПС.

Събранието избра и ръководство на Общинската структура. За председател на Общинската организация беше избран г-н Велин Бозов, негов заместник ще е г-н Лютви Османов.Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код