ДЕКЛАРАЦИЯ


Ние, кандидатите за кметове на общини от област Кърджали и кандидатите за общински съветници от ПП ДОСТ, изразяваме категорична подкрепа за операцията „Извор на мира“, която се провежда от нашата съседка Република Турция.

Република Турция от години води битка с терористични организации като PKK,YPG, Ислямска държава, разположени основно в Сирия, както и с вътрешни сепаратисти, които организират периодично терористически актове, отнели живота на хиляди мирни граждани. Сред загиналите има и български граждани. Наред с това Турция е приютила на своя територия и полага грижи за милиарди евро за близо 4 милиона бежанци, които в противен случай биха заляли държавите от  териториите на Европейския съюз. По този начин Република Турция се превръща във важен фактор за сигурността на всички членки на Европейския съюз, дори и на цяла Европа.
По тази причина  Република Турция заслужава солидарност и подкрепа за усилията си да запази своя суверенитет и териториална цялост, подложени на риск от терористичните акции и крайните сепаратистки цели на  терористични кюрдските организации, както и на подкрепящите външни фактори.
Тази наша позиция е в пълно съответствие с очаквания на близо милион изселници от Република България, които днес живеят в Република Турция и усещат на своя гръб трагедията, причинена от терора и сепаратизма.
Ние от ДОСТ, верни на принципа, че приятел в нужда се познава , издигаме смело своя глас на подкрепа за една приятелска държава на фона на гробовното мълчание за пореден път на партии като ДПС и като алтернатива на истеричната съпротива на крайните националисти в Република България. Убедени сме, че Република Турция няма териториални претенции към друга държава, но има свещеното право да защити своите граници и граждани и крайната цел на тази операция е именно гарантирането на сигурността на гражданите и осигуряването на мирно съществуване без тероризъм и невинна пролята човешка кръв.

Пресцентър на ПП ДОСТ.

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код