ДОСТ В МОМЧИЛГРАД И МОГИЛЯНЕ ИЗОБЛИЧИ ПОЛИТИЧЕСКОТО ЛИЦЕМЕРИЕ НА ДПС

     На възпоменателните митинги в памет на жертвите от трагичната зима на 1984 година в Момчилград и Могиляне членове и симпатизанти на ДОСТ почетоха със сърцата си загиналите от куршумите на тоталитарния режим в отстояване на честта на имената, с които са се родили, и достойнството на вярата си в Създателя.


     Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан подчерта, че почитта, която отдават достаджии, е искрена и трепти в душата на всеки дошъл от близо и далеч в името на идентичността и човешкото право да носиш святото си име и чистата си вяра.


Митингите на ДОСТ в Момчилград и Могиляне са израз на морални ценности и партийни принципи, а не на политическото лицемерие и партийния цинизъм на ДПС, чийто общински съветници във Велинград и Лозница гласуваха единодушно за издигането на паметници на ген. Атанас Семерджиев и Пенчо Кубадински. Да гласуваш за паметник във Велинград на този, който е издал заповед войските на Тодор-Живковия режим да стрелят с БТР-и и калашници по мирни жители и по невръстната Тюркян, а днес да застанеш пред паметните плочи на загиналите и пред чешмата на Тюркян, е манифестация на арогантност и незачитане на светостта на идентичността на тези, с чийто гласове си в Парламента и които използваш за политическо брокерство за личностни изгоди. Да гласуваш за паметник в Лозница на члена на Политбюро на БКП и един от пряко обвинените по делото за Възродителния процес, а днес да провеждаш възпоменателен митинг на неговите жертви, е подлост спрямо избирателите, с чийто права и свободи играеш на политическа рулетка редом с Атака и ВМРО.

Председателят на Конфедерацията на изселниците г-н Зюрфетин Хаджиоглу и зам.-председателят на Балгьоч г-н Садък Йълмаз подчертаха, че днес са с партия ДОСТ заедно, защото още преди две години председателят на тази партия г-н Лютви Местан отправи призив, който се следва и днес от привържениците й, да не се използват партийни символи, защото това е денят на свидните жертви и на болката, която ще носят вечно в себе си близките и роднините им. Те споделиха, че партийните знамена на ДПС са истинска гавра.


В изказването си председателят на новоучредената младежка организация на ДОСТ – ДОСТ Младежи, г-н Танер Алимолла подчерта, че за младите е важно добре да знаят за тези трагични събития и да помнят мъката от тях, за да не допуснат никога повече те да се случват.

ПП ДОСТ остана вярна на принципа да изрази своята почит молитвено пред гробовете на жертвите, а не пред чешмите с партийни символи на ДПС.


     По-късно в Кърджали Националният съвет (НС) на ПП ДОСТ проведе заседание, на което взе важни решения. Националният съвет реши ДОСТ да проведе своята национална отчетно-изборна конференция през 2019 г. и определи правилата и процедурите за това, както и критериите за избор на делегати съгласно уставните разпоредби.

   За Националния съвет оставките на петимата от Изпълнителния съвет (ИС) и дванадесетте от НС са следствие от снемането на политическото доверие от петимата членове на ИС, гласувано единодушно на заседанието, проведено на 2 декември 2018 г. в Пловдив. Оставките влизат в сила автоматично съгласно чл. 7, ал. 1, т. 1 от Устава на ПП ДОСТ.

    НС определи мотивите им като измислени и несъстоятелни, тъй като подалите оставка не са участвали през последните 18 месеца в организационния и партиен живот на ДОСТ и декларативно – съгласно Протокол от заседание на ИС от 18 май 2018 г. – са отказали да изпълняват задълженията си по Устав.

   НС посрещна тези оставки с облекчение и ги възприема като знак за организационно и идейно възраждане и укрепване на партията.

                                                                                        ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код