Днес се навършва една година от смъртта на „Златното момче“ – Наим Сюлейманоглу, носител на титлите „най-добър щангист на всички времена“ и „най-добър спортист в света”. Наред с титлите и изключителните си постижения на международната спортна арена, за нас турците в България и всички български граждани, Наим от село Птичар бе и човек с голямо сърце, който намери сили в онези мрачни, тъмни времена да се опълчи срещу комунистическия режим. Неговото „бягство“ не бе лично спасение, а дело, с което светът научи за издевателствата на комунистическия режим над един милион и половина турци и мюсюлмани в България по време на т.нар. Възродителен процес през 1984 -1989г.

До последният си дъх Наим Сюлейманоглу продължи да бъде отдаден не само на спорта, но и на социалната си кауза, изразявайки силна гражданска позиция и ангажираност по проблемите в социалната сфера и политика, с което даде надежда и стимул на младите хора в България да се борят за правата си.

В името на тази кауза застана смело до ДОСТ и до последно се бори за по-демократичен, по-справедлив и достоен живот за гражданите на Р. България.

По повод една година от смъртта му свеждаме глави пред паметта на голямото мъжко сърце от село Птичар, пред паметта на Шампиона и гордия човек с характер, чест и достойнство.

Нека Всевишният те дари със златен покой.

Allah rahmet eylesin, mekânın cennet olsun.


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код