ТЕЖЪК РЕЦИДИВ!

Да реабилитираш участниците в престъплението „Възродителен процес“ само по себе си е престъпление. Когато това се прави от партия, която на думи се бори за права и свободи, освен престъпление, това е и морално падение, загуба на политическа легитимност.

Преди няколко месеца ДПС Велинград подкрепи единодушно идея за изграждане на паметник на ген. Семерджиев, който е не просто участник в т.нар. Възродителен процес, но е човекът, който в качеството си на началник на Генералния щаб на комунистическата армия изпрати танкове и БТР-и срещу мирно протестиращите за своите имена и религия турци и мюсюлмани. След остра Декларация от страна на ДОСТ, ДПС бяха принудени да се „поправят“. Декларативно се отказаха от подкрепата си за тази безумна гавра с паметта на жертвите на асимилационната политика на комунизма.

Оказва се, че цялото разграничение от Решението на Общински съвет Велинград е било неискрено, фалшива маневра за заблуда на избирателите.

С Решение на Общински съвет Лозница, в който ДПС има тотално мнозинство, отново с пълно единодушие е взето решение за изграждане на паметник на друг участник в престъплението Възродителен процес и член на Политбюро на БКП – Пенчо Кубадински. Тук обаче ДПС няма полезен ход – точно с Решение на тази партия паметникът на Пенчо Кубадински вече е изграден и скоро предстои откриването му. На ДПС не им остава нищо друго освен да понесат тежка политическа отговорност за моралното си падение.

Двуличието рано или късно се разкрива. Въпросът е докъде може да стигне ДПС в гаврата си с избирателите. Предполагаме те ще застанат до Корнелия Нинова при откриването на паметника на комунистическия деец. Остава те да застанат до нея и да поднесат цветя пред паметника на комунистическия диктатор Тодор Живков в Правец! Това би било естествено продължение на една последователна политика за реабилитиране на комунистическия режим като отплата за създаването на ДПС – процес, започнал с прословутото помирително кафе, изпито в дома на диктатора Тодор Живков между него и Ахмед Доган още през далечната 1992 година.

Реабилитирането на преките участниците в престъплението Възродителен процес наистина е престъпление, при това тежко. Повтарянето на това престъпление вече е тежък рецидив. Мястото на рецидивистите не е в политиката, а в бунището на историята. Щяхме да отправим призив към ДПС да се засрамят, но за това е необходимо да имат елементарна човешка съвест.

ЛЮТВИ МЕСТАН

       ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код