ДОСТ на почит пред гроба на Нури Адалъ

Партия ДОСТ, която още при учредяването си заяви, че ще върви по пътя на Нури Адалъ, днес отбеляза годишнината от смъртта на легендарния борец за човешки права пред гроба му в родното село Островец, община Кирково, област Кърджали.


Възпоменанието бе уважено от зам.- генералния консул на Р.Турция в Пловдив г-н Мехмед Акиф. Синовете, дъщерите и внуците на Нури Адалъ, г-н Мехмед Акиф, политическите затворници г-н Ремзи Хасан , г-н Сеидали Акгюн и г-н Хасан Акар, председателя на партия ДОСТ – г-н Лютви Местан, заместникът му г-н Мехмед Ходжа, членовете на Изпълнителния съвет г-н Бахри Юмер, г-н Ахмед Юсеин, председателя на конфедерацията на изселниците г-н Зюрфеттин Хаджъоглу, секретарят на Конфедерацията - г-н Сабри Мутлу, глемият български демократ г-н Евгений Михайлов, председатели на изселнически органитзации, общински координатори на ДОСТ и много жители на с. Островец и околните села, заедно застанаха пред гроба на Нури Адалъ.


Председателят на ДОСТ, г-н Лютви Местан, верен на принципа си, че тези възпоменания не трябва да се партизират, се въздържа от политическо слово, но се срещна най-напред със синовете, дъщерите и внуците на най-дългогодишния политически затворник и жертва на тоталитарния режим – Нури Адалъ и им благодари за доверието да бъдат заедно именно с ДОСТ в този възпоменателен ден.Политическият съратник, който е лежал близо една година в обща килия с Нури Адалъ г-н Ремзи Хасан заяви, че именно от него са се научили на решимост и несломимост на духа при тежките условия на комунистическия затвор.

„Близо 3 десетилетия затвор не сломиха духа на Нури Адалъ. Той остана верен на каузата си да се бори преди всичко за демокрация и за свещеното ни право на език, име и религия. Той притежаваше такава силна воля и бе човек с толкова богата душевност, че превръщаше затворническото страдание в прекрасни стихове, с които ни вдъхваше вяра в бъдещето.“, сподели г-н Ремзи Хасан.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТ 


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код