САДЪК ЙЪЛМАЗ – КООРДИНАТОР ЗА БУРСА И ПАРТИЯ ДОСТ ДАДОХА ИФТАР ЗА БЛИЗО 1000 ДУШИ В ГРАД КЪРДЖАЛИ


На 07.06.2018 г. Садък Йълмаз – координатор за Бурса и партия ДОСТ организираха ифтар в град Кърджали. Двата етажа на ресторант Ориентал трудно побраха гражданите, които се отзоваха на тяхната покана и се наложи да се ангажират допълнително маси пред ресторанта.

На ифтара присъстваха и много гости от Турция – председатели и членове на ръководствата на изселнически организации, водени от председателя на Конфедерацията на изселниците г-н Зюрфеттин Хаджъголу.


В словото си пред присъстващите г-н Садък Йълмаз благодари на всички, които са уважили неговата и на партия ДОСТ покана и ги увери, че както е било винаги до сега, така и занапред, те ще бъдат рамо до рамо до своите братя и сестри от България.

В приветственото си слово Председателят на ДОСТ благодари на г-н Садък Йълмаз за организирането на ифтара, както и за моралната подкрепа, която гостите от Турция неизменно оказват за справедливата кауза на своите сънародници от България. Той каза още, че през Свещения месец Рамазан ние насочваме енергията си към непреходните човешки добродетели – хуманизъм, състрадателност, толерантно отношение към различните по име, език и религия. Той се обърна към присъстващите братя християни в лицето на г-н Венцислав Каймаканов и изрази респекта си от моралната им сила да уважават и почитат искрено традициите на турците и мюсюлманите от България.  


„Това ни изпълва с надежда, че турци, помаци, роми и българи, християни и мюсюлмани, обединени около общи демократични ценности можем да градим демократичното бъдеще на България. България е страната и на демократи като Каймаканов и на още милиони като него, а не само на тези, които ни налагат глоби за ползване на майчин език.“, заключи г-н Местан.

Молитвата за ифтар бе отслужена от г-н Сезер Садулов, отговорник отдел „Иршад“ в Районно мюфтийство град Кърджали.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код