Г-н Местан взе участие в празника на село Звънарци, община Кубрат


По покана на кмета на село Звънарци г-жа Хюсние Расимова г-н Местан и координатори на ДОСТ от региона взеха участие в празника на с. Звънарци, община Кубрат.

В приветственото си слово Председателят на ДОСТ сподели, че е крайно време да възпитаме у себе си култура за съвместно отбелязване на празниците независимо от политическите си различия. Това беше косвен отговор на въпроса как ще коментира отсъствието на ръководството на общината от селския празник.

По-късно, пред местния актив, той сподели, че това е въпрос на най-елементарна човешка култура.


„Това, че Хюсние не е избрана за кмет с листата на ДПС, не е основание общинският кмет или негови представители да не уважат толкова много жители на с. Звънарци и гостите им от чужбина. Наблюдаваме проява на тежък политически комплекс и пореден опит хората да бъдат разделени и противопоставени по политически принцип от страна на хора, който инак говорят за единство и обединение. В основата на това поведение на ДПС стои претенцията, че са еднолични господари на цяла една общност. Тези монополни времена обаче отминаха безвъзвратно. Както видяхте, празникът се получи и без ДПС, защото нямаше кой да го трови партийно.“, сподели още г-н Местан.

Той награди победителите от последната гара на проведените конни състезания.

По-късно г-н Местан се срещна със свои съграждани от Кърджалийско, преселили се през 70-те години на миналия век по икономически причини в Делиормана.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код