МЕСТАН ОТ ПЛЕВЕН:

„ДОСТ НЕ Е САМО КЪРДЖАЛИ“

На 21.05.2018 г. в заседателната зала на хотел „Балкан“ в гр. Плевен председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан проведе среща с местния актив на партията. Ден преди това Централното й ръководство почете паметта на жертвите от Североизточна България.

„Това е поредното доказателство, че ДОСТ не е Кърджали. Фактът, че членове и симпатизанти на партията изпълниха тази зала, е свидетелство за националния характер на партията ни. Ние имаме сериозно политическо присъствие на цялата географска карта на България. Не вярвайте на социологическите прогнози, които ни отреждат едва 0,4 %. Припомням, че така беше и преди последните парламентарни избори, когато повечето социологически прогнози ни даваха от 0,1% до 0,3%. Ние постигнахме 10 пъти повече и само изборните машинации и бруталното нарушаване на конституционните изборни права на българските граждани ни лишиха от участие в 44-то Народно събрание. На следващите ще успеем и Плевен ще даде своя чувствителен принос за реализиране на тази голяма цел.“, каза г-н Местан.

Той сподели пред местния актив, че времето е показало кои са истинските последователи на ДОСТ. „Ще ги познаете по това дали днес са активни, или се спотаяват.“, беше категоричен Председателят на ДОСТ.

В словото си той постави акцент върху опитите да се прокарва разделителна линия между привържениците на ДОСТ и българското общество на етно-религиозна основа.

„Това е глупаво и нелепо, защото ние сме неразделна част от българското общество. Нашата партия е отворена за всеки етнос и религия в България. Наглостта на някои стига дотам, че говорят за разделение в ДОСТ между религиозни и атеисти. Това е не просто глупост, а злоумишлена провокация. ДОСТ ще се бори да осигури комфорта на всички вярващи, независимо каква религия изповядват, и ще припомня непрекъснато на тези, които се опитват за изградят образа ни на религиозни фундаменталисти, че политика и държава ,от една страна, и религии, от друга, не бива да се смесват. Освен това в нашата партия има както мюсюлмани, така и християни, а така също и изповядващи други религии. Всички заедно сме призвани да градим демократична България, защото ценностите на демокрацията са общочовешки.“, заключи г-н Местан.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код