ДОСТ учреди нова структура в село Чакаларово, община Кирково


    Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан, зам.-председателят г-н Мехмед Ходжа, г-н Зюрефттин Хаджъоглу – председател на Конфедерацията на изселниците, г-н Недим Дьонмез - зам.-председател на Конфедерацията на изселниците, г-н Бюлент Хасанов – областен координатор за Русе, г-н Зеки Зекерия – зам.-областен координатор за Русе, дългогодишният политически затворник г-н Неджметин Хак и координатори на партията от област Кърджали взеха участие в събрание за учредяване на нова местна структура на ДОСТ в село Чакаларово, община Кирково.

    Независимо, че това е първа среща на ръководството на ДОСТ с жителите на Чакаларово, силно впечатление направи големия брой присъстващи на събранието. „Микрорайон Кирково има ключова роля за избирането на кмет на община Кирково. Наша грешка бе, че не учредихме структури в селата от този микрорайон. Време е да поправим тази грешка. Освен в село Чакаларово скоро време ще учредим структури и в другите населени места от микрорайона. Ние не можем да се делим и с общи усилия ще решаваме общите си проблеми. Вие трябва да бъдете представени реално в местната власт и партия ДОСТ поема този ангажимент. Вие не можете да разчитате на хора, които уж ви представляват в местната власт, но всъщност работят за личния си, а не за вашия интерес. ДОСТ е демократична партия, която ще уважи предложенията ви за листата с кандидати за общински съветници, както и другите ви предложения за ръководни позиции в местната власт. Сами ще решите и кой да е кандидата за кмет на населеното място. Дойдох с предложение да си стиснем ръцете и заедно да гарантираме едно ново, демократично и в полза на хората общинско управление.“, заяви г-н Местан.


    Особено въздействащо бе словото на г-н Евгений Михайлов, който сподели, че подкрепя ДОСТ, защото е съгласен с демократичните принципи и цели на тази партия.

    „Не вярвайте на внушенията, че ДОСТ е антибългарска партия, че противопоставя мюсюлмани и християни. Това се прави от страна на тези, които искат да съхранят монопола на сараите върху вас. Така ви държат под контрол и ви пречат да заемете своето естествено място в демократичното пространство в България. Наричат ви предатели (направиха го и в Джебел), а истинските предатели са именно те, защото вече 28-ма година обслужват антибългарски и антидемократични интереси, а вас ви правят заложници на олигархията, която на ваш гръб трупа корупционни милиарди. Наш общ дълг – и на българите, и на турците, и на помаците, на всички български граждани демократи е да освободим България от тези сили. Това е основната кауза на ДОСТ и затова ние с Георги Боздуганов сме тук, за да ви подкрепим.“, сподели г-н Евгений Михайлов.

    За председател на новата местна структура на партията в село Чакаларово беше избран г-н Младен Севдалинов Мирчев.

    ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код