ПОЗОР ЗА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан плати поредната глоба от 2000 лв. за ползване на майчин език в изпълнение на Наказателно постановление, издадено от Областния управител на Варна и потвърдено от Административен съд Варна.

Лаконичният коментар на г-н Местан бе:

„Това е позор за демократична България! Ще продължа неуморно битката за отпадане на тези дискриминационни текстове в Изборния кодекс. Ще спечеля делото в Страсбург, което заведох срещу България още през 2014 г., защото България е единствената страна сред 28-те страни-членки на ЕС, в която се налагат глоби за ползване на майчин език. Нямам съмнение, че ще ми бъдат възстановени всички наложени глоби. Независимо че ги платих с лични средства, цялата сума до стотинка, на която държавата ще бъде осъдена, ще даря на неправителствената организация на учителите по турски език. Заведох това дело не заради себе си, а заради свещеното право на всеки български гражданин да може да ползва свободно майчиния си език.“

Прилагаме писмото на Областния управител на Варна г-н Стоян Пасев и вносната бележка за внесените днес от г-н Местан 2000 лв. в дискриминационната сметка на Р България. 

    ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код