Емоционална среща на Председателя на ДОСТ с жители на село Фотиново, община Кирково

    

 Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан, зам.-председателят г-н Мехмед Ходжа, г-н Ахмед Юсеин – член на Националния съвет вчера (11.05.2018 г.) се срещнаха с жителите на микрорайон Фотиново, общ. Кирково. На срещата, организирана от членовете на ръководството на Общинския съвет на ДОСТ в община Кирково Хикмет Сюлейман и Мехмед Кашмер, присъстваха много жители на с. Фотиново и района.

    „Това, че в този делничен ден сте толкова много хора на нашето събрание, показва че партия ДОСТ разширява политическото си влияние в община Кирково. Убеден съм, че ще спечелите предстоящите местни избори в община Кирково. Вие ще изберете и кмета на село Фотиново. ДОСТ е реалната алтернатива на сгрешения досегашен модел на управление на община Кирково. Заслужавате много повече като реална грижа за решаване на тежките проблеми, свързани с миграцията на децата ви в Запад, безработицата и качеството на административните услуги. България е вече дванадесета година член на Европейския съюз, но нашата община (защото и аз съм от община Кирково) е далече от европейските стандарти. Така стоят нещата и с нашите малцинствени права. Няма да се уморя да посочвам като пример глобите, които непрекъснато ми се налагат за ползване на майчин език. Последното наказателно постановление, което вече влезе в сила с решение на Върховния административен съд, е от миналия петък. Глобен съм с нови 2000 лева. В моята родина България за управляващите е престъпление да говориш с избирателите си на своя свещен майчин език. Това трябва да се промени и ДОСТ с вашата подкрепа ще го постигне. Заедно ще се борим да получим и законово признат статут на малцинство. Нито една друга партия не си поставя такава цел. Те дори не говорят за подобно нещо. Оставям на вас да прецените кой е истинският ви защитник.“, заяви пред съгражданите си г-н Местан.

    Председателят на ДОСТ пое ангажимент срещите му с жителите на село Фотиново да бъдат по-чести. „Ние ще скъсаме с порочната практика политиците да идват при избирателите си само в месеца на предизборната кампания. Скоро няма избори, но аз съм сред вас. Така ще бъде и занапред.“, заключи г-н Местан.

    Днес от 18 часа г-н Местан ще проведе събрание в община Куклен, област Пловдив.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код