Скъпи приятели,

    Вече втори месец продължава националната обиколка на Централното ръководство на партия ДОСТ. Проведоха се близо 40 събрания в над 15 общини. Учредяват се и нови структури. Основният извод от тези срещи е, че избирателите на ДОСТ са категорично решени партията ни не просто да продължи своето съществуване, а да привлече на своя страна десетки хиляди нови последователи, които преодоляват страха от репресиите и са решени да се включат в ДОСТ. Никой няма право да предава тяхното доверие и огромните им надежди. Ако партията ни бе получила, както при предишни опити за създаване на алтернатива, едва 15 000-20 000 гласа, някой можеше да ни обвинява, че сме разединители, но над 100 000 действителни и близо 150 000 реални гласове са нещо друго. Това не е разединение, а първата мащабна ценностна преориентация на избирателите, които до ДОСТ бяха държани в плен на една олигархична и корумпирана, не партийна, а по същество корпоративна структура.

    Време е всеки да осъзнае своята отговорност и да се включи активно в подготовката на предстоящите европейски и местни избори. БЕЗДЕЙСТВИЕТО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ НИ ВРАГ!

    Напоследък получавам чести обаждания от наши активисти български граждани, постоянно пребиваващи в чужбина – Р. Турция и Западна Европа, които задават въпрос дали ръководството на партията ще се срещне с актива и избирателите в тези държави. Нашият категоричен отговор е – Да. Това е наш дълг пред 20-те хиляди избиратели (над 17 000 в Р. Турция и близо 3 000 в Западна Европа), които ни подкрепиха на последните парламентарни избори и ще се случи веднага след отбелязване на майските събития от 1989 година, а конкретната програма, разбира се, ще бъде съгласувана с активистите ни по места. Ние не сме партия, чието ръководство ще се среща с избирателите си само в месеца преди изборите. Нашето място е сред избирателите, в името на които преди две години се учреди ДОСТ.

С уважение,

Лютви МЕСТАН

Председател на ПП ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код