ГОСПОДИН МЕСТАН СЕ СРЕЩНА С ЖИТЕЛИ НА ЦАР КАЛОЯН, СЕЛО КРИВНЯ, ОБЩИНА ВЕТОВО И СЕЛО МАЛКО ВРАНОВО, ОБЩИНА СЛИВО ПОЛЕ

Програмата на Председателя на ДОСТ в Разградска и Русенска област продължи с нови три срещи в Цар Калоян; с. Кривня, общ. Ветово и с. Малко Враново, общ. Сливо поле. На срещата с актива на ДОСТ в Цар Калоян се взе решение за провеждане на Учредителни събрания в с. Езерче и в Общинския център, защото само по пътя на организационното доизграждане на местните структури може да се разшири чувствително постигнатият резултат на последните парламентарни избори от близо 500 гласа. Местните активисти увериха г-н Местан, че потенциалът на партия ДОСТ е много по-голям от постигнатото до сега и той ще бъде реализиран още на следващите местни избори, на които ДОСТ ще участва с кандидати за кметове на населени места, общински кмет и пълна листа с общински съветници.


Особено емоционални бяха срещите в с. Кривня и в с. Малко Враново. И в двете населени места присъстваха повече жители отколкото е броят на гласувалите за ДОСТ на последните парламентарни избори. „Фактът, че в Малко Враново сме получили само 18 гласа на парламентарните избори, а на тази среща сте цели 63-ма души показва, че все повече жители на това село вече припознават партия ДОСТ като свой политически представител. Убеден съм, че на следващите избори към числото 18 ще добавим още една нула и ще получим 180 гласа, защото сме на прав път.“, сподели г-н Местан. Той пое ангажимент, че ще се среща с избирателите по селата регулярно, а няма да идва при тях само преди изборите. В изказването си той открои основните разлики между ДОСТ и другите партии и даде примери, сред които отново се открои категоричната позиция на ДОСТ за отвоюване на законово признат статут на малцинство за всички български граждани, различни по етнос, религия и култура. „По този въпрос други партии, които претендират, че защитават малцинствата, мълчат страхливо. За разлика от тях ДОСТ поставя този въпрос категорично като важен приоритет на своята политика и затова сме обект на негативно отношение. Това няма да ни уплаши и ние още по-смело ще се борим с всички остатъци от дискриминационната политика на комунистическия режим в днешна демократична България, сред които е порочната практика за налагане на глоби за ползване на майчин език.“, каза още Председателят на ДОСТ.


На въпрос на местен жител дали е вярно, че местната джамия е построена от ДПС, г-н Местан отговори, че това е особено грозна лъжа, защото никой не може да си присвоява чужди заслуги за партийни цели, особено когато става въпрос за религиозен храм. „Тази джамия не е построена нито от ДОСТ нито от ДПС, а с помощта на местните хора и дарители от Р Турция. Време е да си отворите очите и да не се подвеждате от лъжите на партии, които целят единствено да експлоатират вашите гласове.“, заяви Председателят на ДОСТ.

В заключение Председателят на ДОСТ благодари на местния председател Айхан Бахриев за организиране на срещата, както и на всеки един от присъстващите и пое ангажимент заедно с областния координатор на ДОСТ Бюлент Хасанов и зам.-областния координатор Зеки Исмаил да посетят скоро и съседното село Голямо Враново.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код