ДОСТ ЩЕ УПРАВЛЯВА ОБЩИНА КИРКОВО

„ДОСТ ще спечели местните избори в община Кирково, за да управлява в името на равноправието на всички жители независимо от техния етно-религиозен произход и партийна принадлежност. Кметовете и съветниците на ДОСТ са призвани да оказват еднаква грижа на всеки гражданин, независимо за коя партия е гласувал. Ние ще скъсаме с порочната практика на днешните управляващи да привилигироват своите избиратели за сметка на дискриминирането на другите партии, основно на ДОСТ. ДОСТ трябва да влезе и в следващия парламент, за да попречи и на централната власт да провежда дискриминационна политика. Примерите са много. Министерският съвет гласува допълнителни средства за инфраструктурата във всички общини на Кърджалийска област, като изключва единствено община Джебел, защото кметът на тази община е от ДОСТ. Това е класически пример за дискриминация по политически признак. Отговорността е преди всичко на премиера Борисов, който в крайна сметка наказва жителите на община Джебел заради задкулисните си договорки с ДПС. Днешната власт в съюз с крайните националисти продължава да налага глоби за ползване на майчин език, а изучаването на майчин език е под всякаква критика. Ние сме длъжни да си зададем въпроса за такава антиевропейска политика ли проляха кръвта си малката Тюркян и още десетки невинни жертви на възродителните процеси? За това ли бе убита с калашници и Айше Моллахасан, майката на Фикри, който е в тази зала? За това ли лежа дълги години в комунистическите затвори и бай Ахмед от село Кран, който също е сред нас в тази зала? Мисията на ДОСТ е да промени всичко това.“


Думите са на г-н Местан на емоционална среща с жителите на с. Бенковски, общ. Кирково, проведена на 17.04.2018 г., в която взеха участие още зам.-председателят г-н Мехмед Ходжа, областният координатор г-н Бахри Юмер и други координатори на ДОСТ от област Кърджали.


На срещата присъстваха впечатляващ брой граждани, въпреки че предния ден функционери на ДПС са обикаляли селата. „Присъствието на толкова много хора в тази зала показва, че монополните времена на ДПС върху вас са останали в миналото. Вие сте в ДОСТ и с ДОСТ не само защото сте разочаровани от ДПС, а защото вярвате в каузата на нашата партия. Неслучайно на последните парламентарни избори ДОСТ спечели изборите в микрорайон Бенковски и се превърна в първа политическа сила. Благодаря за всеки глас на всеки един поотделно. Ние няма да ви предадем. Тази партия не е на Местан, нито на ръководството, а е ваша партия. Тя е демократична и е първата партия, която въведе ограничение от два мандата за своите ръководители, включително и за председателя на партията. Само в тоталитарните партии има вечни, пожизнени председатели, които с времето се самозабравят и вместо да се грижат за избирателите си, започват да строят палати за себе си и за своя приближен кръг.“, заключи словото си г-н Местан.

Днес предстои среща на Централното ръководство с актива на ДОСТ в гр. Джебел.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код