Обиколката на председателя на ДОСТ в областите Русе и Разград започна снощи в село Смирненски, общ. Ветово, обл. Русе. Г-н Местан посети местната джамия за да се поздрави с вярващите по повод свещената вечер Miraç. „Храмът не е място за политика, затова просто ще ви поздравя от сърце по повод Miraç и ще ви пожелая здраве и благополучие. Тук съм единствено, за да засвидетелствам искреното си почитание към вас. За политика ще говорим утре извън храма по време на събранието.“ бе отговорът на г-н Местан за споделеното желание да отговаря на зададени към него въпроси.


    Срещите на г-н Местан продължиха в село Тетово. Местните споделиха, че за първи път от 28 години демокрация селото е посетено от председател на партия. Въпреки ранния час много местни жители се включиха в събранието, продължило близо два часа. Освен председателя на ДОСТ, активно участие на събранието имат и г-н Зюрфеттин Хаджъоглу, председател на Конфедерацията на изселниците; г-н Недим Дьонмез, зам.-председател на Конфедерацията на изселниците; г-н Зеки Зекерия, общински председател на ДОСТ Ветово; г-н Бюлент Хасанов, областен координатор на ДОСТ Русе, известния русенски скулптор г-н Зюхтю Халит.

    Знаково за местните жители е присъствието на известния български дисидент г-н Неджметин Хак, който заяви, че неговото присъствие в екипа на г-н Местан е най-сигурния показател, че партия ДОСТ е на прав път, че общността и българската демокрация имат нужда от тази ярка алтернатива.

    Предстоят събрания в с. Сушево, гр. Завет, гр. Кубрат и денят ще приключи с годишно отчетно събрание в общ. Ветово.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код