Скандал! Писмена покана, изпратена от Централата на MHP на 07.03.2018 г. за участие в XII-тия Редовен Конгрес на MHP, проведен на 18.03.2018 г. пристигна в Централата на ДОСТ едва на 05.04.2018 г.

Г-н Местан ще иска проверка кой и защо е забавил писмото и защо то е получено близо месец след изпращането му. Има ли външна намеса в дейността на Българските пощи и кой реално стои зад тази провокация, с която реално се попречи на участието на Председателя на ДОСТ на Конгреса на MHP в Анкара. По този повод г-н Местан изпрати писмо до г-н С. Шахин от Централата на MHP, който е подписал поканата до него.

Прилагаме пълния текст на писмото на г-н Местан и копие от печатите на турските и на българските пощи, които удостоверяват датите на изпращане и на получаване на писмото:

ДО ЦЕНТРАЛАТА НА MHP

НА ВНИМАНИЕТО НА

Г-Н САМЕТ ШАХИН

        Уважаеми г-н ШАХИН,

    С огромно огорчение искам да Ви информирам, че любезната Ви покана, която сте ми изпратили за участие в XII-тия Редовен Конгрес на MHP още на 07.03.2018 г., е получена в Централата на ДОСТ едва на 05.04.2018 г. С други думи, аз узнах за това, че съм поканен от Вас две седмици след провеждането на Вашия Конгрес.

    Аз, разбира се, ще заведа съдебно дело за това грубо нарушение на закона от страна на Български пощи, но за съжаление, това няма да промени факта, че не можах да участвам на Вашия висок форум, тъй като не знаех, че съм поканен.

    Моля Ви да предадете на почитаемия Председател г-н Девлет Бахчели моето огромно съжаление и го информирайте за обстоятелствата, които излагам в това писмо и които документирам със съответните приложения. Моля Ви също така да обърнете внимание на печата, от който е видно, че поканата Ви е получена 17 дена след провеждане на Конгреса Ви.

    Моля Ви също така да предадете на г-н Девлет Бахчели моите пожелания за крепко здраве и успехи във високо отговорната Ви мисия за развитието на Турция като силна и демократична държава.

05.04.2018 г.                                                        С УВАЖЕНИЕ: 

гр. София                                                            ЛЮТВИ МЕСТАН

Р. България                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДОСТ
Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код