Спечелването на местните избори в областта е основна политическа цел. Чрез партия ДОСТ жителите на кърджалийска област ще вземат обратно властта в свои ръце от самозабравилите се днешни местни управници. ДОСТ ще управлява демократично и ще прекъсне порочните практики на дискриминация по партиен признак при отдаването на общинска земя под наем, при предоставянето на административни услуги и използването на местната власт за груб политически натиск върху свободната воля на избирателите. Всички тези порочни практики и корупцията при обществените поръчки разделят и противопоставят местните хора и бизнеса в района. Избраните с листите на ДОСТ кметове на общини, кметове на населени места и общински съветници ще служат на всички граждани, независимо от тяхната етническа, религиозна и партийна принадлежност. На последните парламентарни избори ДОСТ стана втора политическа сила в област Кърджали. Задачата, която стои пред партията на местните избори, е да се превърне във водеща политическа сила в областта.

Това бе основният акцент в изказванията на представителите на Централното ръководство и на местните активисти по време на последните две събрания, проведени в Джебел и Кърджали, съответно на 30.03.2018 г. и 31.03.2018 г. На събранието в Кърджали присъства и голяма делегация от ръководители на изселнически организации, водени от председателя на Конфедерацията на изселниците г-н Зюрфеттин Хаджъоглу.

„ДОСТ е в добра кондиция. Местният актив е силно мотивиран. Не само че няма отлив, но обратно – все повече хора преодоляват страха и се включват в ДОСТ, защото знаят, че няма какво повече да загубят“, сподели председателят на партията г-н Лютви Местан. 

Той представи анализ и за политическата ситуация в страната и изрази съжаление, че управлението е в пряка зависимост от крайни националисти като Волен Сидеров, което дискредитира България като последователен член на НАТО и ЕС. Според него зависимостта на Кабинета „Борисов 3“ от антиевропейските и антинатовските позиции на крайните националисти се е проявила най-силно във връзка със случая „Скрипал“. „Българската позиция, за разлика от позициите на повечето страни членки на ЕС и дори на съседни държави от Западните Балкани, нечленуващи в ЕС, е неприемливо колеблива, почти страхлива. Членството в ЕС и НАТО не е формален акт, а предполага решителна солидарност с ясни и категорични позиции точно при такива кризисни ситуации. Необходимо е да се промени моделът на управление на страната, за да може властта в България да се упражнява от убедени и категорични евроатлантици. ДОСТ, разбира се, ще даде своя принос, за да се попречи на антиевропейските и антинатовските сили да вземат връх в българската политика“, завърши словото си г-н Местан.

Утре, 02.04.2018 г. (понеделник) е събранието с актива на ДОСТ в Ардино.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТ

Събрание Кърджали

Делегацията от Р. Турция

Събрание Кърджали

Събрание Кърджали

Събрание Джебел

Събрание Джебел


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код