ОБРЪЩЕНИЕ

                                                                                                                             ОТ


Кандидата за кмет на община  Кърджали Мехмед Ходжа и кандидатите за общински съветници на ПП ДОСТ

ЧЕСТНОСТ ИЛИ КОРУПЦИЯ – ИЗБОРЪТ Е НАШ!


                                                                                     Скъпи граждани на община Кърджали,
                                                                                     Скъпи приятели,
      
16 годишното управление на Кърджали от ДПС и кмета Хасан Азис е синоним на корупция, роднински назначения, дискриминация по партиен признак, рекет и страх от депесарска саморазправа с всеки гражданин, служител или бизнесмен с различно мислене.
Демокрация няма. Има местен феодализъм и еднопартиен диктат.
Управлението на община Кърджали от ДПС потвърди максимата, че абсолютната власт поражда абсолютна корупция, в мрака на която са потънали и градът и селата ни.
Резултатът е трагичен:
1.    Прогонени в чужбина младежи и опустели села;
2.    Разбити селски и квартални пътища и улици, които вместо с асфалт предизборно се пълнят с чакъл;
3.    В края на второто десетилетие на 21 век има села без питейна вода, а там където е осигурена, водата тече през канцерогенни азбестови тръби от миналия век;
4.    Селско здравоопазване няма. Кърджали е единствения областен град, в които няма дори една нощна аптека и на кърджалийци им се налага при спешни случаи нощем да пътуват за лекарства до гр. Хасково.
5.    Общината тъне в мрак, въпреки осигуреното финансиране още от 2018г. в размер на 3,4 милиона лева;
6.    Остарял и амортизиран градски транспорт, неотговарящ на съвременните изисквания  за безопасност и сигурност на извозваните пътници;
7.    Чистотата е под всякаква критика, въпреки милионите, с които се задоволява Вълчият апетит на Сарайския олигарх, на когото е предоставена тази дейност.
8.    Жителите на община Кърджали плащат най-високите местни данъци и такси в страната, срещу които получават най-некачествените общински услуги. Например: ние плащаме 83 лева такса смет, а в почти всички други общини е двойно по-ниска (около 40 лева)
9.    Свободно скитащите се глутници бездомни кучета допълват тази тъжна картина.

Спираме с изреждането, защото списъкът с примерите за  проваленото, некомпетентно и нечестно управление е безкраен. Той може да бъде продължен с проблема за нечистия въздух, застрояване на зелените площи, роднинските назначения, шуробаджанащината и т.н.
На този фон последна грижа на кмета и на ДПС управниците е изучаването на майчиния език. Майчиният език се изучава само в 10 от общо 15 основни училища. Едва ли може да се очаква нещо друго от ДПС, която чрез своя зам.председател и кмет на община Кърджали, Хасан Азис, официално се противопостави на искането на ДОСТ за законово признаване на нашата етническа религиозна и културна идентичност. По тази тема, нямаше реакция нито от ГЕРБ, нито дори от БСП. Единствено крайните националисти от АТАКА,НФСБ и ВМРО се противопоставиха с официални декларации. До тях позорно се нареди и ДПС, която уж защитава правата на турците и мюсюлманите в България.

Ние от  ДОСТ не се страхуваме да назовем проблемите с техните истински имена. Основната причина за всичко това е корупцията. Тук ще посочим само няколко примера:
1.    Краде се дори от залъка на нашите деца. Майките от община Кърджали плащат от оскъдния семеен бюджет цели 2,45лв. за храноден в яслите и детските градини, докато в гр. Хасково тази такса е едва 1 лев. Преди години беше започнало разследване по сигнал, свързан с закупуване на хранителни продукти за детските ясли и градини на цени с 30% над пазарните цени на дребно, но и то потъна в нечий прокурорски шкаф. Това не единствената папка, която уличава градоначалника в корупция. Отговорът на въпроса защо тези сигнали се крият и законът не се прилага е ясен. Така се създават зависимости, които принуждават кмета да служи на корпоративни интереси вместо на кърджалийските граждани;

2.    Нагласени търгове, които се печелят единствено от приближени на кмета фирми с цел разпределение на комисионни между местния деребей и Сарайския владетел. Останалите фирми и бизнесмени са поставени в унизителното положение на подизпълнители (ташарони) , без възможност за конкуретно развитие.

3.    Не остава по-назад и местният парламент (Общинският съвет). Той се е превърнал в своеобразна агенция за недвижими имоти. От общо 1021 решения, които този орган е взел, 346 са за продажба на общински имоти, закупени отново от приближени на кмета. Особено скандални са случаите на откровен конфликт на интереси, свързани с общинските съветници от ДПС Байрям Байрям и Юсеин Ахмед, които в качеството си на уж „социално слаби“ се сдобиват с общински жилища на многократно занижени цени.

4.    Преди две години кърджалийската общественост беше потресена от скандал, придобил известност като „златния парцел“, предоставен срещу дълг (без реално плащане) за 3,5 милиона лева на Румен Гайтански (Вълка). След кратко време, същият парцел е препродаден за над 7 милиона лева или корупционната печалба само от една сделка е над 3,5 милиона лева. Това е само един пример за механизмите, по които се трупат пари в черната каса на ДПС, с които Сарайският владетел си строи зимни и летни сараи, купува яхти за десетки милиона евро, а местните му дерибеи купуват и строят хотели, къщи за гости и имоти в чужбина.

Корупцията е престъпление от общ характер, което в една правова държава не може да остане ненаказано. Този принцип не се отнася за Кърджали. Това, което гражданите знаят, е известно и на властта, но тя мълчи, защото е в задкулисна завера със Сарайите. Не е възможно никакво законно действие срещу ДПС управниците. Не случайно заради ареста на уволнения заместник кмет на община Кърджали Мюмюн Али, директорът на ОД на МВР – Кърджали Венцислав Момчилов бе отстранен от длъжност. По този въпрос мълчи и Караянчева. Тук е тежката политическа отговорност на  партия ГЕРБ, която, бидейки на власт, вместо да прилага закона, задкулисно пази корумпираните ДПС кметове.


ДОСТ няма да позволи тези скандали да потънат в мълчание. Ще подложим на ревизия всички корупционни сделки в общината, за да се стигне до самия връх на корупционния айсберг. Не Мюмюн Али е там, защото нищо не е правил без устните разпореждания на кмета и той не може да измие корупционните си ръце с него.

Корупцията е раково образувания, която разяжда социалната тъкан на цялата община. Тя е еднакво зло и за турците и за българите, и за мюсюлманите и християните и е в основата на крайно негативното отношение на нашите братя българи и християни към властта на ДПС. И понеже тази партия има претенциите на единствен изразител на общността на турците и мюсюлманите в Кърджали, ние от ДОСТ предлагаме ясна алтернатива на модела на ДПС, за да избегнем риска негативното отношение към Хасан Азис и ДПС въхрушката да се пренесе върху цялата ни общност. Хасан Азис не е в състояние да избегне този риск чрез  показните акции с християнските свещено служители по време на светлите празници на нашите братя християни, нито с Възрожденските  песни от рода на „Боят настана …………., ей ги отсреща нашите дюшмани“, които сме принудени да слушаме на всеки кръгъл час. Корумпираното управление не е в състояние да осигури толерантно отношение между кърджалици. Предвид на тежката ситуация, в която се намира община Кърджали и нейните граждани, кандидатът на ДПС Хасан Азис е загубил морално-политическото си основание да претендира за още 4 години ( пети мандат ) власт. Време е за радикална промяна, тя не може да дойде нито от БСП, нито от ГЕРБ, защото са в задкулисно съглашение със сараите. Промяна се казва ДОСТ.
На 27.10.2019г. Вашият глас е ПРОТИВ:  
1.    ПРОТИВ местните деребеи на ДПС и корупцията на еднопартийното им управление, която задушава бизнеса и прогонва младите хора в чужбина;
2.    ПРОТИВ нагласените търгове, които се печелят единствено от приближени на кмета фирми, а всички останали са поставени в унизителното положение на подизпълнители (ташарони);
3.    ПРОТИВ назначенията на роднински и партиен признак, по тоталната шуробаджанащина, дискриминацията при раздаването на дърва за огрев, земи от общинския поземлен фонд, социални помощи и други дължими по закон общински услуги;
4.    ПРОТИВ страха, рекета , заплахите за уволнение от работа и купуването на гласове и чиста човешка съвест с мръсни корупционни пари, откраднати от Вас самите;
5.    ПРОТИВ задкулисната договорка между ДПС и партия ГЕРБ, която официално е в коалиция с крайните националисти от НФСБ,ВМРО и АТАКА, а тайно е в съглашение със Сараите. Затова ГЕРБ не е алтернатива на ДПС. Алтернативата е ДОСТ.
Вашият глас ЗА ДОСТ е глас за справедливо наказание на корумпираните и тотална ревизия на всички корупционни практики.

На 27.10.2019г. Вашият глас е ЗА:
1.    ЗА честно и прозрачно управление, без корупция и олигарси, от името на гражданите в полза на гражданите.
2.    ЗА честни и прозрачни търгове, които ще се провеждат публично пред очите на гражданите и ще се излъчват пряко, чрез официалният сайт на общината.
3.    ЗА освобождаването на местния бизнес, от обръчите на олигарсите, изпратени в етнически-смесените райони от Сараите.
4.    ЗА назначения в общинската администрация и общинските фирми с единствен критерий професионализъм и компетентност, а не по роднински и партиен признак.
5.    ЗА справедливо и честно управление и предоставяне на общински услуги на гражданите без дискриминация по политически и етнически признак. За свободата и правото на всеки да изявява своята етническа религиозна и културна идентичност, както и да изучава и  ползва без глоби своя свещен майчин език.

На 27 октомври, пред урната Вие сте сами, единствено пред своята съвест. Съвестта няма цена! Гласувайте смело, без страх! Народът в крайна сметка е по-силен от корумпираните местни деребеи и феодали.

„ДОСТ – ЗА ОБЩИНИ БЕЗ КОРУПЦИЯ И ОЛИГАРСИ“

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код