На 24.03.2018 г. се проведе среща с активистите на ДОСТ от община Черноочене. Това е шестото събрание за последните десет дена. И на тази среща местните активисти поставиха като централна тема повсеместните случаи на дискриминиране на членовете на ДОСТ при отдаването на общинска земя. Жителите на община Черноочене също ще се включат в подписката до Главния прокурор с искане за разследване на партийния произвол от страна на местната власт. 

Общинският координатор на ДОСТ Мехмед Исмаил и всички присъстващи заявиха категорична решимост да продължат започнатото преди две години. Те са убедени, че резултатът, постигнат на последните парламентарни избори, ще бъде увеличен значително и още на следващите местни избори ДОСТ Черноочене ще осъществи качествен пробив в местното самоуправление.

Председателят на ДОСТ в своето изказване се спря на актуалните задачи, които стоят пред партията, и заяви, че подготовката за местния вот започва буквално от утре. Бе очертан профилът на кандидатите на ДОСТ за кметове на населени места и за общински съветници. Това ще бъдат хора не само компетентни, но и убедени демократи, които ще вземат властта от сегашните управници, за да я упражняват в полза на всички граждани, без партиен произвол и дискриминация.

Местните активисти на ДОСТ отправиха настоятелна препоръка към Централното ръководство тези срещи да не са периодични, а по-чести. Изразено бе и очакване партия ДОСТ да излиза с позиции по всички актуални теми на българската политика, особено по отношение на случаите на нарушаване на човешките права. За пример бе посочена реакцията срещу дискриминационната декларация на ВМРО, насочена срещу естественото право на децата от детска градина „Щастливо детство“, гр. Момчилград да изпълнят свой самобитен танц. ДОСТ е единствената партия, която реагира по този казус, за разлика от други партии, които имат претенцията, че защитават човешки права.

Г-н Местан прие тази препоръка и сподели, че тя е в пълно съответствие със стратегията на партията да бъде в непрекъснат пряк диалог със своите избиратели, членове и симпатизанти.

Следващата седмица срещите на Централното ръководство продължават.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код