МАХНЕТЕ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИТЕ СИ ЛАПИ ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО“ В МОМЧИЛГРАД!

  След като в навечерието на изборите крайните националисти упражниха физическо насилие върху възрастни хора, днес в Декларация на ВМРО посегнаха и на невръстни деца в Момчилградската детска градина „Щастливо детство“.    

  Невинните деца и педагогическият персонал на детската градина са обвинени от крайните националисти заради естественото им право да изявяват самобитната си култура – част от идентичността им. Това е естественият свят на детето и ничие националистическо посегателство няма място там.

     Декларацията на ВМРО е откровена и груба политическа намеса в културната програма като част от възпитателния процес на детската градина „Щастливо детство“ в Момчилград. В тази детска градина децата са с различна етническа и религиозна принадлежност. Да се определи като „грозно впечатление“ едно музикално и танцово изпълнение на майчин език, е обиден език на омразата и откровена асимилаторска агресия. Декларацията на ВМРО освен това издава нормативна неграмотност и политическа преднамереност.  

     Ръководството на детската градина и педагогическият персонал не могат да бъдат обвинявани в нарушаване на Закона за предучилищното и училищното образование, защото там в Раздел III – Цели на предучилищното и училищното образование, чл. 5, ал. 1, т. 8 и т. 9 съответно е записано „формиране на толерантност и уважение към етническата, националната, културната, езиковата и религиозната идентичност на всеки гражданин“ и „формиране на толерантност и уважение към правата на децата, учениците и хората с увреждания“.

    Долу ръцете от неприкосновения детски свят в „Щастливо детство“ в Момчилград!

ЛЮТВИ МЕСТАН

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДОСТ                                                                    

                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код