СРЕЩА С АКТИВА НА ДОСТ В МОМЧИЛГРАД


Националната обиколка на ръководството на ДОСТ продължи със среща с председателите на местните съвети на партията от община Момчилград. На събранието, освен председателя на партията г-н Лютви Местан, зам.-председателя г-н Мехмед Ходжа, присъстваха и г-н Зюрфетин Хаджиоглу – председател на Конфедерацията на изселниците, и координатори от област Кърджали.     Основна тема на срещата бе подготовката за местни избори`2019 г., на които ДОСТ ще издигне както кандидат за кмет и Листа с кандидати за общински съветници, така и кандидати за кметове на всички населени места.

     Председателите на местните съвети са уверени, че ДОСТ ще разшири своето политическо влияние в Момчилград и ще се превърне във водеща политическа сила в Общината. Всички изказали се изразиха възмущение, че сегашното общинско ръководство и кметовете на населени места водят открита дискриминационна политика спрямо членовете на ДОСТ. Най-честите сигнали са за избирателно отдаване на земеделска земя под наем на селските стопани.


     В своето изказване г-н Лютви Местан сподели оптимизма на местните структури за успеха на ДОСТ. „С изборни манипулации, с кражба на вот, с противоконституционно лишаване на десетки хиляди български граждани от право на глас партия ДОСТ насилствено не бе допусната до Парламента, въпреки достатъчната подкрепа на избирателите. Днес ние не сме в Парламента; нямаме никакво участие във властта – централна и местна; трудно се издържаме финансово като партия, но имаме нещо много по-важно от властта и парите – нашите ценности, нашите политически принципи и цели. Имаме отговорност пред над 100 хиляди български граждани, които повярваха в ДОСТ, и никой от нас няма право да предава тяхното доверие.“, заключи в словото си Председателят на партията.

     Във връзка със сигналите за дискриминационно отношение по политически признак при отдаването на общинска земя под наем и при предоставянето на услуги г-н Местан пое ангажимент партията да сезира Главния прокурор, защото подобни действия представляват грубо нарушаване на Закона и престъпление от общ характер.

    ПРЕСЦЕНТЪР НА ПП ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код