През месеците март, април и май Централното ръководство на ДОСТ ще проведе интензивни срещи с членовете и симпатизантите на партията в цялата страна.  

  Националната обиколка започна с две срещи в община Кирково, обл. Кърджали. В петък, 16-ти март, Председателят на партията Лютви Местан, Заместник-председателят Мехмед Ходжа, общинският координатор за Кирково Фердун Халил, координаторът за Крумовград Беркант Ходжа проведоха среща с разширения актив на партията от микрорайон Чорбаджийско. Срещата бе организирана с активното съдействие на г-н Шюкрю Осман, отговорник на ДОСТ за микрорайон Чорбаджийско и Зам-председател на общинския съвет на партията. По време на тричасовата среща Председателят на ДОСТ представи анализ на актуалната политическа ситуация, актуалните цели и задачи, които стоят пред партията. Общинският координатор Фердун Халил и председателите на местните структури в своите изказвания изразиха решимост да продължат активното доизграждане на  структурите на ДОСТ в общината и микрорайона и очертаха като стратегическа цел на ДОСТ- Кирково спечелването на местните избори - кмет на община и мнозинство в местния парламент. Оптимизмът на актива е основателен и произтича от изключително силния резултат, постигнат на последните парламентарни избори - близо 4000 гласа в община Кирково. На следващия ден - събота, 17-ти март ръководството на ДОСТ проведе среща с инициатори за учредяване на структури на партията в селата от район Кирково. Инициаторите споделиха готовност за създаването на нови местни съвети в 10 нови села. Заявена бе категорична решимост на местните избори ДОСТ да издигне кандидати за кметове във всички населени места.  

Председателят Лютви Местан изрази съгласие с отправените препоръки срещите с местните структури да бъдат по-чести, защото ДОСТ е партията на обикновените хора и мястото на ръководството не е в кабинетите, а при тях.  

През следващата седмица предстоят събрания в Момчилград - вторник, 20-ти март, Асеновград -сряда, 21-ви март, Крумовград - петък, 23-ти март, Черноочене - събота, 24-ти март. Националната обиколка ще продължи със срещи в други общини и области.  

ПРЕСЦЕНТЪР ДОСТ

Среща с. Чорбаджийско


Среща с. Чорбаджийско


Среща с иницатори от Кирково

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код