ДОСТ СВЕДЕ ГЛАВИ В МОГИЛЯНЕ И МОМЧИЛГРАД

Обратен път няма, затова продължаваме напред

     ДОСТ почете паметта на жертвите в Момчилград и Могиляне. Ръководството на ДОСТ и над 1000 граждани сведоха глави в почит на жертвите на Възродителния процес от зимата на 1984 година.

     ДОСТ даде пример за деполитизиране на тези възпоминания, като не издигна партийни знамена и не направи политическа пропаганда. В словата си председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан заяви, че 17-месечната Тюркян и другите жертви на комунистическия режим са герои на цял един достоен народ и на българската демокрация. Нито една партия няма право политически егоистично да скверни святата памет на жертвите, като ги използва за партийни цели.

     Г-н Местан подчерта, че оставаме в тежък дълг към героичния подвиг на жертвите и страданията на хилядите политзатворници, защото все още човешките права не са с европейски стандарти; все още като грозен остатък от Възродителния процес се налагат глоби заради майчиния език.


     Затова истинската отплата за загубения силом живот е каузата за официално, законово признаване на статут на малцинство на етнически различните български граждани. Това не може да бъде кауза само на една или друга партия, а е кауза на над 1 милион български граждани.

     Ето това е пътят на Нури Адалъ, заключи г-н Местан. Това е верният път, по който няма място за разкаяние и от който няма връщане назад.

     Обратен път няма, затова продължаваме напред по-убедени от всякога.

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ДОСТ

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код