http://www.faktor.bg/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/-bodrata-smyana-ot-alma-mater-binarna-smes-ot-nevezhestvo-i-kremalski-infiltrati

Георги Боздуганов: "Докога ще търпим подобни “хабилитирани” лица да втълпяват в главите на младите хора идиотски твърдения и чрез университетско обучение да ги превръщат в исторически инвалиди и дори в кремълски агенти за влияние?" 

„Бодрата смяна“ от Алма Матер - бинарна смес от невежество и кремълски инфилтрати

Университетското обучение превръща младите хора в исторически инвалиди и дори в руски агенти за влияние

    В снощното телевизионното предаване “Часът на Милен Цветков” една от темите бе за лъжата на руското Министерство на външните работи, прогласило съветската армия за спасителка на 50 000 български евреи. Самата лъжа е нескопосан опит за реабилитация на Сталин, оправдаване на окупацията и поредно подклаждане на съветофилията у нас .

    Опитвайки се да ме апострофира участникът Александър Сивилов поднесе на аудиторията следните бисерни твърдения:

- Твърдение: Сталин не е определял еднолично генералната политика на СССР.

    Истината: За всеки, който знае поне малко за наложения от кремълския вожд зловещ тоталитарен режим, коментарът е излишен. И най-плахият отказ за сляпо подчинение незабавно се е наказвал със смърт или изпращане в концлагер. Нормата е в сила за всички и е съдба за десетки милиони.

- Твърдение: Сталин не е антисемит.

    Истината: През Втората световна война СССР не предприема никакви значими действия за спасяване на евреи. Нито в България, нито някъде другаде. Напротив - участва в тяхното избиване. В потопения от съветска подводница български кораб “Струма” загиват 767 евреи пътуващи за Палестина.

    Сталин заповядва да бъдат арестувани дори съпругите на свойте двама най-високопоставени съратници - Михаил Калинин и Вячеслав Молотов, поради обстоятелството, че и двете са с еврейски произход. Екатерина Калинина е въдворена за 8 години в пералнята на концлагер, където с парче счупено стъкло чисти гнидите на въшките от бельото на другите затворнички. По същото време съпругът и е Председател на президиума на Върховния съвет на СССР — макар и формално Калинин е държавен глава на страната.

    През 1948 г. по нареждане на Сталин започва подготовката за масови репресии и показни “съдебни процеси” срещу еврейската интелигенция. Първият е процесът срещу “еврейските лекари отровители”. За Полина Молотова също е превидено специално дело с обвинение за подкрепа на "световния ционизъм"

- Твърдение: Холандия, както България, е спасила своите евреи.

    Истината: От живеещите през 1941 г. в Холандия 139 000 евреи в края на войната остават живи 35 000. Останалите над 100 000 души са изпарени на небето. Опитът за сравнение с България е цинично невежество. В нашата страна не е убит или депортиран нито един български евреин.

- Твърдение: Адолф Айхман е идвал в България.

    Истината: Главният нацистки палач не е стъпвал в България през целия си живот.

    В своите изказвания Сивилов се опита няколко пъти да подмени темата за лъжата на руските официални власти и омаловажи факта на спасяването на българските евреи. Той обяви самото спасяване за “преекспонирано” и търсеше непрестанно начин да вмени вина на България за злощастната съдба на гръцките и югославските евреи от Беломорието и Македония.

    Не бих отдал особенно значение на случя (понастоящем от телевизора може да се чуе всичко), но след предаването научих, че Сивилов е доктор по съвременна история, доцент в СУ “Св. Климент Охридски” и същевременно координатор на путиновия евразийски център “Виа Евразия”!?(виж ТУК)

    Докога ще търпим подобни “хабилитирани” лица да втълпяват в главите на младите хора идиотски твърдения и чрез университетско обучение да ги превръщат в исторически инвалиди и дори в кремълски агенти за влияние?


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код