Лютви Местан: ДОСТ продължава напред 

Лютви Местан пред медиите: Човек, осъден за език на омразата, няма място в Министерския съвет

    Проведе се Четвъртият Национален съвет на политическа партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ПП ДОСТ).

     Темите, които обсъдиха съпартийците бяха актуалната политическа обстановка, анализ на организационното състояние на партията и очертаване на стратегия за по-нататъшната политическа дейност на ДОСТ.

     В словото си председателя на партията г-н Лютви Местан благодари на членовете на Изпълнителния, Контролния и Националния съвет за свършената работа и заяви, че ДОСТ продължава напред.

     Участниците в Четвъртия Национален съвет се обединиха около няколко решения - изграждането на местни и общински структури, организационно укрепване на партията, по-силно медийно присъствие, всекидневен мониторинг върху дейността на Народното събрание и изразяване на политическа позиция на основата на експертиза на партията по съответния проблем.

    След заседанието на Националния съвет се проведе пресконференция, на която г-н Местан поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов. „Човек, осъден за език на омразата, няма място в Министерския съвет“, категоричен беше Председателят на ДОСТ. „Веднага след Председателството на ЕС трябва да има предсрочни парламентарни избори, нямат място крайни националистически формации като Атака, НФСБ и ВМРО, определени в доклад на ПАСЕ като фашистки, в управлението на европейска България“, заяви г-н Местан.

ПРЕСЦЕНТЪР ПП ДОСТ

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код