Хюсеин Хафъзов: Патриотичният фронт сее омраза

    В България една от най отчетливите форми на радикализъм, сеещи раздор и омраза, е проявяваният от политците от Патриотичен фронт, който постига единствено противопоставяне в обществото и посочва мюсюлманската общност и исляма като легитимна цел за законови рестрикции и институционални репресии.

    Така държава не се управлява и това трябва да се разбере ясно от българското общество, което да реагира с граждански приоми. От хаотичните действия на г-н Каракачанов прозира не само дълбока зле прикривана некомпетентност, но и традиционна недоброжелателност, чужда на разбиранията на толерантния български народ. Начинът по който раздава квалификации, натрапва дефиниции и вменява вини по отношение на теми свързани с исляма, образовнанието, традиционните културни и исторически сътрудничества на мюсюлманите, проповедите, радикализма, богослужебните практики, опасностите от чуждо влияние и т.н. демонстрира дълбок комплекс с опасен заряд, който няма да допренесе, а ще навреди на националната сигурност на страната ни. В резултат на тези псевдопатриотични излияния ще се изправим пред ситуация на финансово стабилен ПФ и нестабилна национална сигурност.

    Само че нека напомня на политиците от ПФ че нас мюсюлманите в България не успяха да асимилират и сломят нито паравоенните формирования на ВМРО по време на насилствената т. нар. "Кръстилка" през 1912-13 година, нито диктаторът Живков, нито пък ще позволим силните на деня да се гаврят с нашите традиции, култура и религиозно развитие. Имаме много силен демократичен инстинкт за самосъхранение и съпротива срещу несправедливостта. Като политици и граждани ще продължаваме да даваме своя принос за правилното опознаване на различията и установяване на толерантност в България - нашият общ дом ...

Х.Х. Хафъзов


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код