ДОСТ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА Д-Р САДЪК АХМЕТ

    Представители на политическа партия ДОСТ бяха специални гости по време на възпоменателното тържество в памет на лидера на турците в Гърция - д-р Садък Ахмет. На гроба в родния му град Комотини, Гърция, по време на отбелязването на 22-та годишнина от смъртта на д-р Садък Ахмет присъстваха представители на почти всички парламентарни и извънпарламентарни партии от РТурция, представители на турските малцинства от Македония, Румъния, България и други балкански държави, както и зам.-председателят на Европейския свободен алианс (EFA) г-жа Наталия Пинковска.

    Зам.-председателят на партия ДОСТ г-н Мехмед Ходжа подчерта историческото дело на д-р Садък Ахмет, което го прави герой не само в Западна Тракия, но и на Балканите, където го славят като Нелсън Мандела. Г-н Ходжа поднесе почит лично от председателя на ДОСТ г-н Лютви Местан.


    В делегацията на ДОСТ бяха още г-н Бахри Юмер – член на ИС на ПП ДОСТ и кмет на Джебел, г-н Ахмед Юсеин – областен координатор, г-жа Фахрие Иляз и общински председатели и координатори на партията.

    От името на ДОСТ бяха поднесени венци и цветя.Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код