ПОЗИЦИЯ НА ДОСТ ЗА ПОСЕГАТЕЛСТВОТО ВЪРХУ СЕМЕЙСТВОТО НА ЗАМ.-ГЛАВНИЯ МЮФТИЯ

    Във връзка с побоя, нанесен на членове на семейството на зам.-главния мюфтия, ДОСТ осъжда този брутален акт на омразата и нетолерантността към различния.

    Притеснителното в случая е и това, че по последна информация от медиите нападатели са 15-16-годишни тинейджъри .

    Изобщо в българското общество се настанява агресията като форма на поведение, в това число и сред непълнолетните.

    Свидетели сме на опасен феномен. Езикът на омразата в България се чува от най-високата трибуна – тази на българския Парламент. В обществото има проекция на езика на омразата като политически почерк на управляващите, наложен, разбира се, от ключовите националисти, определени в официални документи на Съвета на Европа за фашисти. В България езикът на омразата е институционализиран, защото политическите му носители са на власт като коалиционни партньори на ГЕРБ. Отговорността за това улично насилие е преди всичко политическа, властова.

    Господа, в България бият различните. През март биеха на границата като запрещение за влизане в Родината и запор на конституционни права. Сега бият на улицата – на входа на търговски обект.

    Ето я властта в действие!... Ексцесия и насилие...

    И няма нужда от парламентарна риторика. Тя кънти на кухо, когато я упражняват партии, в листите на които бяха Слави Бинев и Камен Петков, а пък Волен Сидеров е трансмисия за министерски назначения.

    Няма нужда и от парадната риторика на ГЕРБ за толерантността и етническия мир.

    Напразно. Йезуитите са средновековие. Дали всъщност 2017-та не е политическо средновековие в България, а не демокрация и не евро-атлантизъм.

ПП ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код