Евгений Михайлов: Можем да поканим Путин на празника на византийската азбука

 Евгений Михайлов по БТВ: Евентуална визита на руския президент Владимир Путин у нас може да се окаже проблем за руската стана, особено заради това, че явно съветниците на българския президент са побързали „да се сложат“ и не са се информирали, че на 3 март 2018 г. се навършват 100 години от Брест-Литовски мирен договор, когато Русия капитулира пред България.

Евгений Михайлов заяви, че е против паметникът на Бузлуджа да бъде предаван безвъзмездно на БСП.

"Идването на Владимир Путин в България може да се окаже проблем за руската страна. Съветниците на президента може би не са го уведомили, че на 3 март 2018 година се навършват 100 години от капитулацията на Русия пред България", заяви пред бТВ режисьорът Евгений Михайлов.

По думите му това е "огромно слагачество" от страна на инициаторите на тази визита.

"Можем да поканим Путин на празника на византийската азбука", иронично предложи Михайлов.

"България седи доста странно в света, в ЕС и НАТО. Само преди няколко дни от ЕС удължиха санкциите срещу Русия заради политиката им и окупацията на Крим, а българският президент говори за сваляне на санкциите. Т.нар. "Нощни вълци" ние ги приемаме с хляб и сол, а в цяла Европа ги гонят. България е уникална със своето падане на колене", коментира Михайлов.

Той попита дали за честването президентът Радев ще покани президентите на Румъния и Украйна, тъй като в руско-турската война са участвали и войници от тези страни.

Той припомни, че прозвището "цар освободител" идва от освобождаването на крепостните селяни в Русия, а не заради освобождението на България.

"Президентът има особено отношение към тези санкции, но той ще изчака преди да стане инициатор на отпадането им. Защо да е проблем идването на руския президент у нас", опита се да оправдае действията на Радев червеният политолог Мария Пиргова.

"Крайно време е отношенията с Русия да се нормализират. Това е много добър ход от страна на президента. Крайно време е да се отнасяме нормално към датата 3 март. Защо трябва да реагираме с крайни чувства", каза още тя.

Евгений Михайлов заяви, че е против паметникът на Бузлуджа да бъде предаван безвъзмездно на БСП.

"Той е строен от бюджета на държавата, тоест с парите на народа. От нашите родители са събирани отчисления, за да бъде построен. Защо трябва да бъде предавано народно имущество на една партия, наследница на престъпния режим на БКП", възмути се той.
Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код