1. Али 28/9/2016 09:01:11

Защо решихте да станете председател на ДПС, като знаехте, че решенията ще ви се диктуват от Доган? С отговора на този въпрос ще разберете и причината, поради която в момента депутати, искат, но не могат да се преместят в ДОСТ от ДПС

ДПС е с две лица. Едното, заради което и аз и стотици хиляди подкрепяхме тази партия – защитник на човешките права и свободи. Оказва се, че това е просто параван, зад който се крие другото, истинското лице на тази партия – тоталитарна партия на олигархичните интереси. Винаги съм бил наясно с две неща : първо, бе абсолютно невъзможно да ми се предостави каквато и да е свобода по отношение на партийните структури. Знаех, че единствено по отношение на политическото говорене и идеи е била относителната ми свобода. За мене беше истинска драма да разбера, че над половин милион избиратели са дадени на концесия на корпоративните интереси. Твърденията не са мои. Истина е, че аз упорито отказвах да ги приема за реалност и до неотдавна ги определях като митологеми, които тежат като воденичен камък върху публичния образ на ДПС. Една от тях е, че ДПС е скрита проруска партия на олигархичните интереси. Наивно и обречено се борех да ги развенчая, за да се прелегитимира партията. ДПС възникна като моралния императив на човешките права, но изглежда се трансформира в защитник на олигархични интереси.

2. Наблюдател 28/9/2016 07:50:38

Г-н Местан как ще опзите партията от нагаждачи. Хора, които само с лизане се изкачват по стълбичката едва ли ще имат принос за обществото. Ние по места виждаме за какво иде реч, но жалкото е че ръководни хора им е приятно от този факт.

 Опиянението е порок. В ДОСТ няма почести. Екипната работа е гаранция срещу нагаждачите. Екипният подход ще открие хората с каузата ДОСТ. Така гласи и Уставът. Решенията се вземат след сериозни дебати, защото сме демократична партия, в която кадрите няма да се назначават отгоре надолу, а ще се избират отдолу нагоре. Т.е. вие сте гаранцията; нещо повече вие сте контролът за това да не се допускат кариеристи и нагаждачи.

3.

ДОСТ 27/9/2016 21:39:37

Господин Местан, как да постъпим симпатизантите на ДОСТ, които сме служители в общини управлявани от ДПС? Дори при малко съмнение започва тормоз и системен терор над нас със заплахи за дисциплинарно уволнение? Става въпрос за кърджалийска област, при другите не знам как стоят нещата.

Тоталитарната „хватка“ на ДПС не е панацея за ДПС, а е проява на политическата им агония. Ще постигнете успеха и свободата си, убеден съм и Ви уверявам.

4. Yuksel Mustafa 27/9/2016 21:14:13

Shte ima li struktori v oblast Haskovo po tochno v harmanli obshtina.

Разбира се. Ние сега изграждаме структурите си – и в Харманли ще се срещнем в името на отговорността, свободата и толерантността.

5. zafer erturk-zaferiyus. 27/9/2016 20:10:54

Лютви ага. Може ли да ми отговорите. Ние Български Турци ли сме или граждани на Република България от Тюркски произход.

Не приемам израза „български турци“, защото той стои в основата на т.нар. „Възродителен процес“. За мен коректното определение за нас е български граждани от турски етнически произход.

6. Ot DPS-ar 27/9/2016 18:57:41

G-n Mestan ima hora ot DPS, koito iskat da minat v redicite na DOST, no sa finansovo zavisimi ot DPS, ne samo te, ami i semeistvata im. Kak da procedirame v takiva slu4ai?

Дълбоко вярвам, че идеите на ДОСТ в крайна сметка ще победят парите на ДПС.

7. Naim 28/9/2016 10:45:41

Защо всички, които се цепите от ДуПиСе или бивате отлъчвани от тях тръгвате да правите партии по техния сценарий, а не се опълчвате срещу тях, като им изкарате кирливите ризи наяве и да бъдат осъдени виновните лица от партията. Страхувате ли се от тях или ако тръгнете по този път ще завлекат и Вас към пандиза, което означава, че сте заедно в играта и затова не тръгвате срещу тях, а успоредно с тях.

Страх няма. Ние сме партия на смелите и достойните. А истините за ДПС ги казваме на висок глас и ще продължим да го правим.

8. Шенай 28/9/2016 12:03:43

Има слухове и статии в интернет, че партията ви е спонсорирана от Турция, вярно ли е това? Кой ви финансира или вие се самофинансирате?

Не е вярно. Клевети са. На този етап работим с дарения и на принципа на доброволчеството.

9. Коментар относно позиция на Зафериус

Зафериус, прав си за закъснението. Даже то не е от 2, а от 20 години. Но мъдрият народ е казал :“По-добре късно, отколкото никога“. „Никога“ означава да бъдем завинаги мачкани.


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код