http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/e-mihaylov-namesa-vav-vatreshnite-ni-raboti-imashe-na-prezidentskite-izbori-dost-poprechi-na-plana-reshetnikov

Евгений Михайлов по БТВ: "Единственото доказателство за намеса в българските избори е "Планът Решетников". ДОСТ попречи за реализирането на втората част на кремълския сценарий. Развенчан беше и мита за Доган като организатор на майските протести през 1989.  Точно затова са атаките към ДОСТ - най ярката българска евроанталантическа партия.  Шестмесечната партия ДОСТ събра повече гласове отколкото партията на Георги Първанов и направи така, че ДПС да няма определяща роля в НС, за да може да прокарва прокремълското влияние


Е. Михайлов: Намеса във вътрешните ни работи имаше на президентските избори, ДОСТ попречи на плана "Решетников"


Никой не е получавал повече гласове от нашите изселници от Турция по време на президентските избори от Георги Първанов - над 90 хиляди гласа, но тогава турската държава помагаше на Първанов да бъде избран .

"Това, което наблюдавам последните дни, месеци и 27 години събужда у мен огромно съжаление. Разбирам АБВ и техния почетен председател Георги Първанов, защото те 27 годзини работят за легитимацията на ДПС и Ахмед Доган като национален герой", заяви пред бТВ режисьорът Евгени Михайлов по повод искането на АБВ партия ДОСТ да бъде забранена.

Той нарече "лъжа" твърдението, че Реджеп Ердоган помага на ДОСТ.

"Наколко лъжи и клевети бяха изречени. Бихте ли посочили едно единствено доказателство за намеса на турски дипломат или турската държава в подкрепа на ДОСТ", каза Михайлов, който добави, че по време на цялата кампания не е видял такива представители, а през цялото време по новините е имало твърдения за намеса.

"Никой не е получавал повече гласове от нашите изселници от Турция по време на президентските избори от Георги Първанов - над 90 хиляди гласа, но тогава турската държава помагаше на Първанов да бъде избран. Георги Първанов с агенутрно име Гоце беше говорител на организацията ОКЗНИ, която организираше протести срещу връщането на имената на българските турци", заяви Михайлов.

"Има причина да се повдига точно сега този въпрос от всички тези структури, които изпълняват разпорежданията на Кремъл, производните на БКП, която, както и производните и, са обявени за престъпни със Закон. АБВ застават срещу тези, които застрашават легитимацията и монопола на ДПС", коментира той и припомни, че АБВ иска сваляне на санкциите срещу Русия.

"Щом сте партриотична партия ще защитите ли българския език", попита Михайлов по повод твърдението, че писмеността на славяните идва от Македония.

"Шестмесечната партия ДОСТ събра повече гласове отколкото партията на Георги Първанов и направи така, че ДПС да няма определяща роля в НС, за да може да прокарва прокремълското влияние", категоричен беше Михайлов.

"До този момент е ставало ясно, че намеса в българските работи, описана в плана "Решетников", която беше реализирана с избора на президента Радев има Кремъл. ДОСТ попречи на реализацията на този план и на парламентарните избори", каза още Михайлов.

Той припомни, че няма нито едно доказателство за агентурно минало на лидера на ДОСТ Лютви Местан.

В студиото беше и Трендафил Величков от АБВ, който не позволяваше на Михайлов да довърши дори и едно изречение, като говореше едновременно с него и се надвикваше, без да изтъкне аргумент или факт. По повод твърдениято, че славянската писменост идва от Македония Величков заяви, че руският посленик трябва да бъде извикан в МВнР, за да бъде изразен протест.

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код