БНТ удари дъното! Ама ДЪ-НО-ТООО!!!
Дори и по комунистическо не си позволяваха чак такива манипулации, освен в карикатурите на вестник "Стършел", показващи пияни от Кока- Кола американски войници.
В централните новини на обществената Българска Национална Телевизия беше направена огромна манипулация в репортажа за празника на гр. Джебел, на който се отбелязва годишнината от майските протести срещу "възродителния процес" през 1989.
Гледахме новините с още 20 души, сред които и организатори на тези протести, направили изказвания от трибуната на митинга днес. Потресът ни беше пълен. Не вярвахме на очите и ушите си. Всичко в репортажа на БНТ за това събитие бе ЛЪЖА, МАНИПУЛАЦИЯ и ЕВТИН МОНТАЖ! От анонса до картината и текста!
Заглавието на новината на БНТ:
"ДПС отбеляза годишнината от майските протести в Джебел" - ЛЪЖА!!!

ИСТИНАТА! :
Джебел отбеляза годишнината на майските протести през 1989. 19 май - деня на протеста е и празник на града.
На специално изградената трибуна не присъстваха никакви политически лица - само кметът, организатори на майските протести, представители на изселнически организации от Турция, кметове от побратимени общини и почетният консул на Република Турция.
Още в началото, кметът Бахри Юмер призова да не се политизира този празник и на митинга да не се държат политически речи. Тези думи на кмета бяха посрещнати с освиркване от агитката на ДПС, ръководена от Мустафа Карадайъ, която беше разположена в средата на хилядното множество.
По време на словото на кмета и на някои от организаторите на протестите, принудително прогонени от България в края на май 1989, хулиганската агитка на ДПС обръщаше демонстративно гръб. Вместо почит и смирение пред жертвите, активистите на Карадайъ и Доган дюдюкаха, скандираха ДПС и развяваха партийните си байряци. Привържениците на ДОСТ също извадиха партийните си знамена.
Един от организаторите на бунта в Джебел преди 28 години - Исмет Паниш, призова хората на Карадайъ да не скандират ДПС, защото през 1989 година такава партия е нямало, а само БКП, срещу която са се борили турци и мюсюлмани. Призивът му обаче не бе чут от хората на Доган, които допуснаха груба грешка и освиркаха истинския герой, което втрещи гостите.
Исмет Паниш помоли да не се развяват партийни знамена и хилядната агитка на ДОСТ се вслуша в думите му, но хората на ДПС продължиха да освиркват и да веят байряците.
Ибрахим Рунтов, който също е сред автентичните организатори на Майските бунтове в Казанлъшко и Северна България, обяви от трибуната, че Доган е нямал нищо общо с тази съпротива, а днес се крие в сараите си и го е страх да излезе сред хората. Той нарече Сокола "мошеник и крадец на национална памет".
Карадайъ даде тон за освиркване и на лежалия с години в комунистическите затвори Ибрахим Рунтов.
Джебелци гледаха втрещени изстъпленията на хората на ДПС, но до сблъсъци не се стигна, защото привържениците на ДОСТ не отговоряха на провокациите.
След приключване на митинга, кметът, гостите, сред които и Лютви Местан и множеството се отправиха да отбележат откриването на новата джамия.
Тогава ДПС-масовката, докарана с автобуси от Видин, Котел, Бургас и други краища на страната, на която бяха раздадени фанелки и шапки с надпис ДПС, се изнесе в другия край на площада и направи импровизиран митинг пред чешмата до кметството.
Карадайъ изкрещя пълна с нападки към ДОСТ реч, но до него нямаше нито един от организаторите на протестите през май 1989. Нито един!
Но какво показа БНТ? Ето какво:
1) Карадайъ в близък план говори. (кадърът е от речта му пред чешмата след края на митинга)
2) Общ план на множеството от площада. (кадърът е от началото на митнга, на който Карадайъ беше в масовката)
3) Общ план през множеството към сцената с надписа за празника на Джебел, без да се виждат присътващите на сцената.
Внушението! Внушението?
Внушението на картината на БНТ, подкрепена с текст:
"Председателят на ДПС говори от сцената на празника на Джебел пред хилядно множество от аплодиращи го джебелци"
Гледайки този репортаж наистина ме хвана гнус! И СРАМ!
Никога през тези 27 години "демокрация" не съм виждал по манипулативен и грозен опит за гьобелсово поднасяне на новина. И то по БНТ!?
Ни-ко-га!!!
И БНТ ли мина под контрола на Пеевски, Библиотекарите и Сараите?
Тази вечер БНТ показа , че ДА!

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код