„ОТ ЕДИН ДОЛ ДРЕНКИ“

България е единствената европейска държава, която допусна в управлението си крайни националисти, определени в Доклад на ПАСЕ за фашисти. Заслугата е на Борисов. Не стига това, но вчера премиерът възложи на ултранационалиста Валери Симеонов да отговаря за българите в чужбина. Това е все едно хитлеристки нацист да стане председател на Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността.

Актът на Борисов е крайна форма на политически цинизъм. Това е най-големият гаф в политическата му кариера. Симеонов е ясен.

Проблемът на Борисов е, че вече на всички е ясно, че и той е от същия „дол дрянка“. Занапред няма кой да вярва на красивите му приказки, че не дели българските граждани по етнос и религия и преди всичко го е грижа за толерантността и за етническия мир в страната. С определянето на ресор „Българите в чужбина“ за Валери Симеонов Борисов става съучастник в престъплението на последния, извършено на българо-турската граница в навечерието на последните парламентарни избори. Нима Борисов не е видял или толкова бързо е забравил, че именно отговорникът за българите в чужбина раздърпваше възрастни жени и ги възпираше да се върнат в родината само защото са етнически и религиозно различни? Това ли нарича толерантност премиерът? Той явно споделя призива на Валери Симеонов към българите в чужбина „Не ни се мотайте в краката!“ и изреченото от същия в телевизионен ефир: „Стига с тая демокрация и с тия права на българите в чужбина“.

Това ли е новата доктрина на Борисов за сънародниците ни в чужбина и с какви очи ще се яви пред тях в Ню Йорк, Чикаго, Бурса или в Лондон? И дали в огледалото до един мастит „обединителен патриот“ вече няма да вижда и един съпредседател на Обединените патриоти, негов вицепремиер? Не очаквайте отговор. Властта е по-сладка от принципите на демокрацията и от принципа за единството на българската нация, която включва и сънародниците ни в чужбина.

             17.05.2017г.                                                                                                      ПП ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код