Политическа партия ДОСТ поздравява всички с Деня на победата над нацизма и с Деня на Европа

      Днес отбелязваме Деня на Европа – един красив символ на мечтите на европейските народи да живеят в мир и разбирателство. Обединена Европа нямаше да бъде възможна като синоним на хуманизма и човешките права и свободи, ако преди 72 години не бе заглъхнал грохотът на Втората световна война. Денят на Европа щеше да бъде невъзможен без Деня на победата над нацизма.

     Смисълът на обединения ни европейски дом е и в непрекъснатото отстояване на неговите принципи, и то особено активно в условията на криза, и следва да бъде защитаван с повече мъдрост, с разбирането, че обединена Европа е силна, а разширена и още по-пъстра Европа ще бъде още по-силна и по-демократична.

    Само с обединената енергия на нашите различия можем да надделеем над съвременния краен национализъм, ксенофобията и евроскептицизма, които издигат сериозни препятствия пред Съюза.

    Политическа партия ДОСТ поздравява всички с Деня на победата над нацизма и с Деня на Европа. Предишните поколения ни завещаха своята победа и своята мечта. Ние трябва да ги защитим!


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код