ПОЗДРАВ

ПО СЛУЧАЙ ЕДНА ГОДИНА ОТ УЧРЕДИТЕЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ

НА ДОСТ (10 АПРИЛ 2016 Г.)

Уважаеми членове на ДОСТ,

Уважаеми симпатизанти,

Уважаеми приятели,

ДОСТ се роди в условията на драматичен сблъсък между евроатлантическата и евразийската концепции за развитието на България. ДОСТ е категорична алтернатива на дефинитивния отказ от принципите на либерализма – Свобода, Отговорност, Толерантност, от страна на псевдолиберални партии, които в същото време формално членуват в Либералния Интернационал и в семейството на европейските либералдемократи.

Неслучайно тези три принципа са съставни части на наименованието на партията ни, защото представят смисъла, същността и целта на демокрацията.

Безспорната алтернатива на крайния национализъм е модерният граждански патриотизъм на ДОСТ. Неприкосновени са както идентичността на всеки български гражданин – име, език, религия, култура, така и териториалната цялост и суверенитетът на Родината ни. Подчертаваме, че всеки опит за разкъсване на тази естествена взаимовръзка е дискриминация.

Скъпи приятели,

Модерният патриотизъм на ДОСТ е национален капитал, защото изключва сепаратизма и всички форми на противопоставяне между българските граждани. Смелата защита на идентичността, вплетена в идеята за интеграцията ни в демократичното гражданско общество на Р България, е нашият влог в националната сигурност на страната. Тези принципи унищожават всякаква националсоциалистическа демагогия и затова националистите в своето политическо безсилие обявяват ДОСТ за обществен враг №1 без каквато и да е аргументация.

ДОСТ е враг единствено за тези, които целят асимилиране на етно-религиозните различия в българското общество; на псевдозащитниците на правата и свободите, които ги търгуват срещу корупционни интереси.

ДОСТ е приятел на всички български граждани, за които толерантността е висша ценност, за които принципите на демокрацията стоят по-високо от етно-религиозните различия.

Ние носим идеята всички – българи, турци, роми, евреи, арменци, помаци, заедно да градим модерна, демократична България. Преди 27 години този шанс бе пропилян заради зловещия външнополитически сценарий, който вкара представителите на етно-религиозните малцинства в България под контрола на контролираното ДПС

Развитието на политическия процес в страната през тази година препотвърди необходимостта от такава ярка, категорична евроатлантическа партия в България. Това бе година, в която антиевропейските и антинатовските сили все по-агресивно атакуваха общественото съзнание за промяна на стратегическия курс на страната. Тези тенденции са ярко изразени в уродливата формула за управление, която се предлага от ГЕРБ, спечелила най-много мандати на последните парламентарни избори.

Евро-атлантизмът е система от принципи и ценности, несъвместими с крайния национализъм на Обединените патриоти, припознати от г-н Бойко Борисов за коалиционни партньори.

Ако този сценарий се реализира, България ще се управлява от политици, които наричат представителите на малцинствата „човекоподобни“, „ изгубено звено между неандерталеца и хомо сапиенса“; оприличават свещения призив за молитва на „вой на диви животни“. Следователно самата формула за управление вече заплашва статута на България като демократична държава – член на ЕС и НАТО.

ДОСТ не приема принципа 'власт на всяка цена' за сметка на човешки и граждански права и нарушаване на Конституцията и законите на Р България.

На последните парламентарни избори над 100 000 български граждани се освободиха от ДПС–оковите си и повярваха в каузата на ДОСТ. Това, че с изборни манипулации и нарушени конституционни права бяхме спрени да участваме в 44-то НС, не успокоява нашите противници. Те са в „шок и ужас“ от този безпрецедентен пробив и се втурнаха да защитават своето угодно олигархично ДПС. Нямаме никакви илюзии, че в тази злокобна за България кампания са впрегнати Президентът и държавните институции.

Скъпи приятели,

Призоваваме Ви с твърдост и решимост да посрещнем провокациите. Ще бъдем обвинявани във всички смъртни грехове, защото успехът на ДОСТ е краят на олигархията и на антиевропейските сили в обществото. Те нямат политически аргумент срещу нас. Имат обаче огромен арсенал от медии, чрез които националсоциалистическата пропаганда ще продължи да бълва клевети:

✔ ДОСТ е партия на Ердоган;

✔ ДОСТ е българско продължение на АКП;

✔ Чрез ДОСТ Р Турция се намесва пряко във вътрешната политика на България;

✔ ДОСТ е ислямистка партия, проводник на „неоосманизъм“ и пр.

Последното им безумие е, че ДОСТ не само „ще откъсне територия от България, но ще присъедини цяла Източна Румелия към „неоосманска“ Турция“.

Горе главите! Тези клевети са израз на безсилие и страх от силата на ДОСТ – партията на демократична, единна и неделима България – член на ЕС и НАТО. За една година превъзмогнахме хиляди клевети, преодоляхме отказана регистрация, но успяхме. Още на първите избори разбихме всички социологически прогнози и вместо отрежданите ни 0,3 постигнахме 10 пъти повече.

Над 20 000 (20%) от гласувалите за ДОСТ са млади хора на възраст между 18 и 30 години. Те са най-важният залог за бъдещето на нашия политически проект.

Скъпи приятели,

Благодаря Ви искрено, че бяхме заедно през тази една година. Благодаря на първите, които тръгнаха по този път. Благодаря на учредителите. Благодаря на над 100-те хиляди, гласували за ДОСТ. Убеден съм, че оттук нататък ще ставаме все повече. Отговорът на въпроса колко успешни ще бъдем, е в това, колко силно вярваме в каузата на ДОСТ.

    С уважение:

      ЛЮТВИ МЕСТАН

      ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДОСТ 


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код