ДО

ПРЕЗИДЕНТА НА РБЪЛГАРИЯ

Г-Н РУМЕН РАДЕВ


ДО

МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ

НА РБЪЛГАРИЯ

Г-Н ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ


ДО

МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

НА РБЪЛГАРИЯ

Г-Н ПЛАМЕН УЗУНОВ


ДО

ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА СИГУРНОСТ И  СЪТРУДНИЧЕСТВО В ЕВРОПА 

(ОССЕ)


ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ ЦЕНТРАЛНИЯ ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ


УВАЖАЕМИ Г-Н ПРЕЗИДЕНТ,

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ Г-Н МИНИСТЪР,

УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МИСИЯТА НА ОССЕ,

     Вчера Обединение ДОСТ проведе предизборен митинг с избиратели в с. Света Петка, общ. Велинград, обл. Пазарджик. На срещата с повече от 400 жители присъстваха г-н Лютви Местан, председател на ПП ДОСТ и кандидатите за депутати на Обединение ДОСТ за Пазарджишки избирателен район. Митингът бе воден от г-н Ибрахим Юмер, който представи Листата на Обединението за Пазарджишки избирателен район с водач доц. Стоян Динков.

     Днес органите на МВР в област Пазарджик са арестували г-н Ибрахим Юмер и кмета на селото г-н Ахмед Двояков, спечелил местните избори като независим кандидат в надпревара с издигнат от ДПС кандидат за кмет и кмет на ДПС до 2015 г. с обвинения за „купуване на гласове“.

     Тук му е мястото да се подчертае фактът, че на предизборното събрание на основния ни опонент ДПС в с. Света Петка са присъствали около 15 човека, част от които докарани от с. Пашови учители. Контрапунктът е непреодолимо обстоятелство както за полицейския произвол, така и за Откритото ни писмо до Вас, уважаеми държавни мъже.

     Първо, обвинението „купуване на гласове“ е инсинуация, алиби за произвола на органите на МВР над мирни и невинни граждани, единия от които също орган – на местната власт, кмет.

     Второ, водач на Листата на ДПС за Пазарджишки район е г-н Делян Пеевски.

     Трето, това е пореден случай на репресия по отношение на граждани, свързани с ДОСТ (г-н Ибрахим Юмер води митинга на ДОСТ в Света Петка).

     Четвърто, на митинга присъстваха представители на МВР за охрана на обществения ред и сигурността на гражданите.

     Уважаеми г-н Президент,

     Уважаеми г-н Премиер,

     Уважаеми г-н Министър,

    Уважаеми представители на Мисията на ОССЕ, 

Защо органите на МВР в област Пазарджик участват в репресия на граждани с инсинуирани обвинения? Защо органите на държавната власт обслужват ДПС – българските граждани знаят Кой е водачът на Листата на ДПС в Пазарджик? Защо МВР е зависимо от „Сараите“, питаме отново за квотата на ДПС в служебното Правителство като „ресто“ за политическата подкрепа на ДПС на президентските избори ли?

     Защо, уважаеми държавни мъже, държавни органи съдействат пряко закона на предизборната кампания и политическата акция на „Сараите“, на ДПС? ДПС следва да участва в предизборната надпревара с политическа агитация, а не с насилие и репресия чрез държавната власт. Кой ще поеме политическата отговорност за тези недемократични, тоталитарни, авторитарни методи на управление в държавата? Кой ще поеме политическата отговорност за насилието и административния и властови терор в кампанията по провеждане на изборите за 44-ти Парламент в РБългария? Чии задачи изпълнява Служебният кабинет и как точно да разбираме надпартийността на Президентската институция?

     Настояваме незабавно да бъдат освободени гражданите г-н Ибрахим Юмер и г-н Ахмед Двояков – кмет на с. Света Петка.

22.03.2017 г.


      ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗОРЕН ЩАБ

                                                                                     НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ

Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код