ПОЗИЦИЯ НА Г-Н ЛЮТВИ МЕСТАН - ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ДОСТ

Във връзка с интервюто на г-н Бойко Борисов за „Франс прес“ , в което прави коментари за ДОСТ, заявявам:

1. Г-н Бойко Борисов явно бърка един от основните приоритети в програмата на ДОСТ – смелата защита на идентичността – име, език, религиозна принадлежност и култура, със сепаратизма и затова си позволява препратки към Крим.

2. Обединение ДОСТ е носител на концепцията за модерния граждански патриотизъм, при който неприкосновеността на идентичността на всички български граждани е неразривно свързана с неприкосновеността на границите на България, с единството и неделимостта на родината ни.

3. За г-н Бойко Борисов е полезно най-напред да се запознае с предизборната платформа на политическите си опоненти, преди да си позволи фриволни, крайно безотговорни и неверни коментари.

4. Що се отнася до Възродителния процес, един истински демократ, евро-атлантик, ако г-н Бойко Борисов се припознава в тези характеристики, следва да говори със спокойна съвест за тази незараснала рана и незатворена по правилата на демократичната правова държава страница от комунистическата история на България.

С последното изречение припомняме, че все още няма нито един осъден за това тежко престъпление и само справедливият съд ще затвори тази страница. Затова и първият закон, който ДОСТ ще внесе в 44-то НС, е Законът за отпадане на давността за престъпленията на комунистическия режим.

Всичко друго е дискриминационен напън.


21.03.2017

 ЛЮТВИ МЕСТАН

        ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код