Лютви Местан: На 26 март предстои операция "ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ"

Съпредседателите на ДОСТ г-н Лютви Местан и г-н Орхан Исмаилов поднесоха цветя пред паметника на Илия Минев в град Септември. Илия Минев е символ на борбата за свобода, демокрация и законност. Той е създател на Националното движение за защита правата на човека в България. Пред паметта на българския Ненсън Мандела се поклониха още заместник-председателят на партия ДОСТ проф. Мариана Георгиева, политическият затворник Петър Бояджиев, водачът на листата на Обединениe ДОСТ за област Пазарджик проф. Стоян Динков, съратници на героя и много граждани.


„Днес комунизмът, шовинизмът и Доган си подават ръка и ни готвят най-первезното управление", каза г-н Местан и твърдо заяви, че е наша отговорността да кажем "Не" и да продължим борбата, защото нямаме нужда от формална свобода или свобода на книга. "На 26 март предстои операция "Обединение ДОСТ", подчерта г-н Местан.

"За съжаление и днес свободата и демокрацията, за които се е борил Илия Минев, ги няма", каза в словото си г-н Исмаилов и подчерта, че неговата борба продължава и днес.


В края на една предизборна кампания, в която не само всички партии, но и целият държавен апарат се включи в наказателната акция за унищожаването на Обединение ДОСТ, лидерите на Коалицията отдават почит към Илия Минев, посветил живота си за защита на изконните човешки права и свободи. Признатият борец за човешки права Илия Минев приживе съзнателно не бе допуснат сред онези, които трябваше да осъществят демократичните промени. Днес тази история се повтаря и с Обединение ДОСТ. Коалицията обаче няма да предаде каузата, в името на която е създадена, няма да предаде хората, които 27 години са държани в оковите на безалтернативността, страха и безвремието.


Двамата лидери на младата коалиция г-н Местан и г-н Исмаилов са единни и непоколебими и ще отстояват правота на хората да бъде чут техният глас. Статуквото, задкулисието и феодалният модел стягат своите обръчи, за да унищожат единствената алтернатива на милиони български граждани за свободен избор.

Никой не е по-голям от своя народ, никой не е по-голям от свободата. Хората направиха достойния си избор - Обединение ДОСТ! Хората вече издигнаха нов призив: Спасете България от себе си!

По-късно същия ден съпредседателите на Обединение ДОСТ се срещнаха с хората, които живеят в ромската махала в град Септември.


21 март 2017 г.

 ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ

                                                                   НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код