ДЕКЛАРАЦИЯ НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ

Вчера при Президента на Р България се проведе съвещание с участието на Прокуратурата, МВР и Специалните служби.

Какъв е резултатът?

Нарушени конституционни права на български граждани – право на влизане в родината, с крайна цел отнемане на правото на избор. Това, което наблюдаваме на българо-турската граница Капитан Андреево, е проява на брутален фашизъм с мълчаливото съгласие на компетентните държавни органи.

Разгръща се националсоциалистически сценарий за изграждане на универсалния образ на врага в лицето на Обединение ДОСТ, с който се преследват няколко цели:

1. ДОСТ да бъде оставена извън Парламента дори с цената на нарушени конституционни права на български граждани.

2. Ако и това не помогне, създаване на условия за постигане на „консенсус“ между политическите сили в РИК и СИК за манипулиране на вота за ДОСТ, включително и с кражба на гласове.

3. Масираната медийна атака срещу ДОСТ, репресиите срещу членовете и симпатизантите - арестувани кандидати за народни представители, заплахи за уволнение от работа, потрошен автобус и пр., не срещат противодействието на държавните органи, като дори се създава усещане за държавен „чадър“.

4. Общественото мнение се подготвя за реализиране на евентуални крути мерки като още по-драстично намаляване на броя на секциите в Р Турция.

Всичко това се реализира въз основа на „принципа“ - врагът в лицето на ДОСТ е толкова опасен, че всякакви незаконни, дори противоконституционни действия срещу него са позволени. Това обаче е краят на правовата държава с изключително тежки последици за българската демокрация.

ДОСТ осъжда остро безпрецедентната фашистка, националсоциалистическа агресия, защото тя дискредитира образа на България като европейска държава, на която й предстои Председателство на ЕС от 1 януари 2018 г.

От днес нататък Обединение ДОСТ ще заведе дело срещу всеки, позволил си да ни нарича „протурска партия“, така както вече бе осъден Божидар Димитров за обидата срещу председателя на ДОСТ г-н Лютви Местан, който бе наречен от него „турски шпионин“.

Обединение ДОСТ призовава всички държавни институции, отговорни за осигуряването на честни и прозрачни избори, вместо да покровителстват фашистки изстъпления, да предприемат решителни действия за гарантиране на конституционните права на българските граждани.

Само така България ще съхрани образа си на демократична държава – член на ЕС и НАТО, достойна да председателства Съвета на ЕС.

21.03.2017        

                                                                                                            ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ 

                                                                                                                                         НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код