сн. Лютви Местан с колегите политзатворници на Петър Бояджиев - Феим Бейтула, Ебазер Мехмед и Фикрет Мустафа - с. Климент 


Централният предизборен лъч на Обединение ДОСТ по стъпките на съпротивата срещу Възродителния процес от май 1989 г. в Шуменска област

Централният предизборен лъч на Коалицията премина през цялата Шуменска област. Съпредседателите на Обединение ДОСТ г-н Лютви Местан и г-н Орхан Исмаилов бяха очаквани от стотици хора по площадите на селата Върбица, Бяла река, Тушовица, Риш, Тимарево, Хитрино, Венец, Ясенково, Климент, Пристое, Браничево, Загориче, Каолиново, кв. Кус, Тодор Икономово, Вълнари, Никола Козлево, Войвода и Троица.

Въпреки силния вятър и студеното време хората стояха навън, за да имат възможност да разговарят с лидерите на Коалицията, която те определиха като единствена надежда за своето бъдеще. Площадите се превърнаха в импровизирани трибуни на демокрацията и хората реално почувстваха, че могат да изразяват свободно волята си и че истинската власт е в техните ръце.


Най-важни бяха срещите с тези, които още вярват, че в ДПС е останала жива идеята, с която движението беше създадено. Тези разговори бяха между братя и сестри, които са разделени от контролирана манипулация и налагания страх. Хората видяха в съпредседателите на Коалицията единни и уверени лидери, осъзнали тежестта, но и историческата важност на мисията да обединят хората. Много от симпатизантите на ДПС сами свалиха шапките с логото на движението и поставиха тези на Обединение ДОСТ. "Красноречивата символика е само началото на края на раковото образувание ДПС", сподели г-н Местан и подчерта, че традицията е, когато вземеш шапката на един човек, да му подариш нова ."Само ние можем да подарим най-важното за хората - свободата и достойнството", заяви още г-н Местан."Ние сме единствената алтернатива, която имате, и това, което Ви предлагаме, е да счупите десетилетните окови, които разяждат телата и душите Ви", каза г-н Исмаилов и призова хората да го подкрепят, за да може Шуменският регион, който е дал много свидни жертви във Възродителния процес, да отвоюва отново правото си на свободен избор и достоен живот за хората.

Обиколката на Централния предизборен лъч на Обединение ДОСТ завърши с голям концерт, на който бяха представени личностите от листата на Коалицията за Шуменска област. Залата беше препълнена с над 600 човека, но хората продължаваха да прииждат, за да станат част от новата вълна, която носи Обединение ДОСТ.

19.03.2017 г.

ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ

     НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код