ЗА „РАЗКРАЧЕНИЯ СТОЕЖ“ НА ДОГАН И ЛИЦЕМЕРИЕТО НА НЕГОВОТО „ НАЦИОНАЛНО САМОСЪЗНАНИЕ“ 

„СЪДБАТА ЧУКА НА ВРАТАТА„ НА САРАИТЕ…

При изключително голям журналистически интерес протече пресконференцията на г-н Лютви Местан, озаглавена „Българските граждани трябва да узнаят истината за Доган и неговия "патриотизъм"!“

Пред събралите се медии г-н Местан представи писмо в оригинал от Ахмед Доган до Реджеб Тайп Ердоган от октомври 2012 г. с уговорката, че го прави достояние на българското общество, защото „премълчаването за съществуването на този документ е обществено опасно“. Той обърна внимание, че писмото не е получило до сега публичност, независимо от многото основания, които е имал в личен план заради изграждането на образа му на „национален предател“, „турски шпионин“, „ердоганиста Местан“. „Днес обаче, след патриотарското „писмо“ аз се чувствам задължен българските граждани да знаят за този документ и за неговото съдържание“.

Писмото е изпратено за Четвъртия конгрес на АКП. В прочетеното от г-н Местан писмо Доган се обръща: „Скъпи приятели на Анна Ватан! Политическият възход на АКП е прецедент в историята на демократичните страни. АКП се учредява с трудни родилни мъки като отговор в търсенето на по-ефективен демократичен модел за подобаващо развитие на Република Турция в началото на 21-то столетие."

По-нататък в писмото си Доган сипе политически суперлативи за Ердоган, партията му и изтъква значимата роля на Турция в Европа и света.

„Нашите очаквания – като част от турската общност /свят/ в Европейския съюз - са в политическия хоризонт на „Визия 2023“ Анна Ватан да бъде сред страните с най-висок икономически потенциал. Само в такава историческа перспектива „стратегическата дълбочина“ във външнополитическата доктрина на АКП, ще има адекватно духовно- културно измерение в целия демократичен свят“, пише Ахмед Доган.

( б.ред – правописът и пунктуацията са от оригинала на писмото и със саморъчен подпис на Ахмед Доган)

(оригинала и превода на Писмото може да видите веднага след статията)

Г-н Местан завърши прочита на Писмото на Ахмед Доган с уговорката, че няма да му прави анализ - това оставя на българските граждани, на политическите анализатори, на политиците.

Що се отнася до „патриотарското писмо“ на Доган от преди два дни, г-н Местан заяви, че крайната цел е изграждане на „хомогенно, ценностно, патриотарско мнозинство“ като контрапункт, отпор на опасния универсален враг в лицето на ДОСТ.

„Този враг е толкова опасен, че непременно трябва да бъде смачкан. Това е висока, обединителна патриотична идея, в името на която българските граждани трябва да преглътнат съюз между ДПС и крайните националисти. Подготвя се почвата точно за тази перверзия. Началото бе дадено с включването на двама бивши депутати на Атака и ПФ в листите на ДПС - Слави Бинев и Камен Петков. Писмото на Доган трябваше да прикрие тази политическа перверзия зад поредната философема – „Обединителен патриотизъм“, като реплика на наименованието на коалицията Обединени патриоти. Този път номерът няма да мине. Избирателите, подложени на безкрайни експерименти, няма да преглътнат Слави Бинев и Камен Петков в Листите. Ще има тежък наказателен вот“, ясно зави г-н Местан.

Той атакува директно и бившия президент Георги Първанов, който говори подло, че има намеса от страна на Турция във вътрешните работи на България. „А знаят ли българите, че Първанов на президентския вот получи най-много гласове от Турция – 90 хил. гласа, това бе рекорд. Значи, щом гласовете са за ДПС и Първанов – може, но щом хората избират ДОСТ е опасно?“, попита Председателят на ДОСТ.

Г-н Местан даде отговори на всички поставени му въпроси по актуални теми от последните дни. Цялата пресконференция може да видите във видеото.Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код