ДПС отново създава предпоставки за сблъсъци в Кърджалийско

От ДПС за пореден път влизат в остра конфронтация и създават предпоставки за сблъсъци с привържениците на ДОСТ. Това се потвърждава от факта, че от ДПС за заявили желание да направят заключителния си Митинг-концерт в град Кърджали на паркинга пред ресторант „Ориентал“, който се намира на бул. „Христо Ботев“ и е в непосредствена близост до Областния предизборен щаб на Обединение ДОСТ, част от комплекс „Ориентал“.

Още на 13.03.2017 г. председателят на Общинския съвет на ПП ДОСТ в града г-н Рашит Рашит е изпратил писмо до кмета на Община Кърджали, в което го уведомява, че на 24.03.2017 г. Обединение ДОСТ ще проведе заключителния си Митинг-концерт на паркинга пред „Ориентал“. Ден по-късно, на 14.03.2017 г., г-н Рашит Рашит получава писмо от Община Кърджали, че предизборното мероприятие няма как да се състои на исканото място, тъй като от друга политическа партия (ДПС) са заявили, че искат заключителният им концерт да се проведе на паркинга пред „Ориентал“, тоест пред офиса на Областния предизборен щаб на Обединение ДОСТ.

Силно обезпокоени от тази поредна, търсена провокация на ДПС – да си направи заключителния Митинг-концерт пред Щаба на основния си политически опонент с цел напрежение и сблъсъци, от Общинския съвет на ДОСТ в Кърджали ще обжалват Решението на Кмета на Общината.

Изборът на ДПС да закрие предизборната си кампания си току пред офиса на ДОСТ, не е никаква демонстрация на сила, още по-малко някаква си атака, а обратно – израз на безсилие и идейна изчерпаност.

Както по-горе бе подчертано, ДОСТ ще обжалва Решението на Кмета на община Кърджали, защото настоява да проведе заключителния си митинг естествено пред собствения си офис.

ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ

      НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ


Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код