ПЛОЩАДЪТ В РУЕН ОТЕСНЯ ЗА БЛИЗО 1000 ИЗБИРАТЕЛИ НА ДОСТ

 Въпреки самоуправството на кмета от ДПС на общ. Руен да не предостави залата на Културно-информационния център за предизборното събрание на ДОСТ, наета съгласно разпоредбите за това, близо 1000 избиратели посрещнаха с викове „ДОСТ!“ и силни ръкопляскания г-н Лютви Местан, придружаван от г-н Айдоан Али – водач на Листата за Бургас, г-н Хюсеин Хафъзов – създател на структурите на ДОСТ в Бургаско, г-жа Мариана Георгиева и всички кандидат-депутати на ДОСТ за Бургаски избирателен район.

 Г-н Айдоан Али благодари за верността на тези 1000 избиратели, препълнили площада вместо заключената зала, и ги призова и на 26 март да препълнят урните с бюлетини за ДОСТ. Той ги увери, че тяхната подкрепа ще направи ДОСТ силна политическа сила в 44-то НС и ще отвори не само залата, но всички институции за достовете.

 Г-н Хюсеин Хафъзов благодари на руенчани, че със силното си присъствие на площада го правят горд и сигурен в победата на партията. Той разказа за мисията на ДОСТ, заради която тази партия е създадена начело с г-н Лютви Местан, след като изпразненото от кауза ДПС го е изключило през декември 2015 г. именно от страх, че работи за интересите на хората, а не на олигархията. Хафъзов каза, че „влакът ДПС“ си има собственик – Ахмед Доган, машинист – Делян Пеевски, и кондуктор – Мустафа Карадайъ. В този влак, добави Хафъзов, са се качили Слави Бинев и Камен Петков и пътуват към Москва и Сибир. ДОСТ има за кауза да спре този руски влак на олигархията в България.


 Председателят на ДОСТ г-н Лютви Местан приветства хилядното множество на площада в Руен, пред което благодари както на Хюсеин Хафъзов, така и на Айдоан Али за политическата им самоотверженост да поведат листите съответно в Благоевград и Бургас. Благодари на руенчани за подкрепата, която дават за Айдоан Али и ДОСТ. Председателят призна, че не е доволен от лесния избор на руенчани за ДОСТ заради Слави Бинев и Камен Петков в листите на ДПС. Г-н Местан сподели болката си, че в партията, която уж се зове „за права и свободи“, присъстват като водачи на листи бивши депутати на определените в Доклада на Съвета на Европа като фашистки Атака и ПФ (НФСБ И ВМРО). Това, заяви г-н Местан, не само че прави още по-силна ДОСТ, но поставя още по-силно задачата на ДОСТ да отстоява политиката на модерен граждански патриотизъм в България, да освободи гражданите й от „оковите“ на олигархичните кръгове, да работи още по-категорично за необратимостта на евроатлантическото членство наа държавата въпреки все по-опасните попълзновения на партии на статуквото със зависимости от неатлантически държави.


 Председателят на ДОСТ заяви, че в партията има място за всички граждани, независимо от техния етнически произход и верската им принадлежност, защото модерният патриотизъм означава етнически, религиозно и културно различните да са еднакво горди, равноправни граждани на България.

    ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ  

       НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТ
Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код