ЛЮТВИ МЕСТАН И ПРЕДИЗБОРНИЯТ ЛЪЧ НА ДОСТ В АЙТОС

 С химните на България и ЕС препълненият салон на Читалище „Васил Левски“ в Айтос посрещна Предизборния лъч на ДОСТ и кандидатдепутатската листа на Обединението за Бургаски избирателен район. В срещата взеха участие и Ахмед Юсеин от Ямболски избирателен район и Рашид Куру от Силистренски избирателен район.

 Пред повече от 400 избиратели водачът на Листата г-н Айдоан Али заяви, че избирателите на ДОСТ от Бургаско ще докажат с гласа си на 26 март силата на Обединението и противопоставянето му на всички онези, които искат да управляват с националисти на гърба на малцинствата в България. Той изтъкна, че ДОСТ ще работи в 44-ия Парламент за силна евроатлантическа България за равноправие на всички нейни граждани.

 Г-н Лютви Местан започна словото си с благодарност за разбирането на сподвижниците на ДОСТ от Бургаския район техният съгражданин Хюсеин Хафъзов да поведе битката срещу модела „Кой“ като водач на листите на Обединението в Благоевград и Смолян. Лидерът им благодари и за спойката на всички да работят активно за избирането на Айдоан Али за депутат в 44-то НС. По-нататък в речта си г-н Местан обоснова мисията на ДОСТ да води политика срещу фалша, който обрича малцинствата в България на неравноправие и зависимости от злонамерени политици. Лидерът разобличи цинизма Слави Бинев и Камен Петков да искат гласа на турците и мюсюлманите, за да бъдат депутати от ДПС. ДОСТ е партията, която има кауза, свързана със светлото бъдеще на турците и мюсюлманите в България, с нейното истинско евроатлантическо бъдеще. Г-н Местан подчерта в края на речта си, че е не по-малко патриот, само че е истински модерен патриот. Модерният патриотизъм, който изповядва и за който ще работи ДОСТ, съдържа в себе си висота на всяко име, на всяка религия, защита на майчиния език, и неприкосновеност на границите на евроатлантическа България.

 Събранието завърши с химна „Време е за ДОСТ“.

       ЦЕНТРАЛЕН ПРЕДИЗБОРЕН ЩАБ

      НА ОБЕДИНЕНИЕ ДОСТМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашият коментар
Генерирай нов код